Привіт передали, - прокоментувала нічний вибух патрульна поліція Рівного

Привіт передали, - прокоментувала нічний вибух патрульна поліція Рівного
Вибух на вулиці Степана Бандери у Рівному пролунав близько третьої ночі, унаслідок якого пошкоджено стіну і дах гаражного приміщення Управління патрульної поліції.

Снаряд розбудив не лише самого начальника патрульних Сергія Мерчука, який живе у потаємній кімнаті свого службового кабінету, а й мешканців кількох житлових будинків поруч, - пише Рівне.Верічнє.

«За УНА-УНСО, за Сашка Білого. F..ck the police. I hate you», — такий напис знайшли на тубі від протитанкового гранатомета РПГ-22, яким протаранили будівлю патрульної поліції Рівного.

Підозрюють, що стрілок цілив у кімнату, де спав начальник патрульних Сергій Мерчук. На щастя, снаряд влучив нижче — у порожній о тій порі тренажерний зал. Поліція тепер шукає зловмисників, а націоналісти говорять про провокацію.

"У дворі сусіднього житлового будинку знайшли тубус від «мухи» із написаними дурницями. Привіт, так би мовити, передали. По тривозі підняли весь особовий склад, але під час відпрацювання міста знайти тих, хто стріляв, не вдалося. Тепер справою займаються слідчі. У зв’язку з інцидентом посилимо чергування. Думаю, випадок пов’язаний із принциповою позицією патрульних", - — розповів Сергій Мерчук.

Поліція розпочала досудове розслідування за фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї (частина 4 статті 296 Кримінального кодексу України).

З метою затримання зловмисників в області введено план «Перехоплення» та посилено заходи із забезпечення публічної безпеки та порядку.

На дану подію відреагували у Києві.

Начальник Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Євгеній Жуков написав на своїй сторінці у Facebook:

"Сьогодні вночі по вікнах кабінету начальника управління патрульної поліції Рівного Сергія Мерчука був зроблений постріл з РПГ-22. Граната потрапила в спортзал. Ніхто не постраждав. Напис на тубусі гранати — дитячий лепет, для відволікання уваги. І ніякого стосунку до патрульної поліції не має. Сергій Мерчук — активний учасник Майдану, після — учасник бойових дій в складі полку "Азов". До патрульної поліції в органах не служив. Усі 28 управлінь патрульної поліції України працюють в посиленому режимі, з автоматичною зброєю. Висновки зроблені і найголовніше — ми рухаємося в правильному напрямку", - йдеться в дописі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Привіт передали, - прокоментувала нічний вибух патрульна поліція Рівного
20 березень, 2017, 16:45