На Волині розшукують постраждалих від російської агресії

На Волині розшукують постраждалих від російської агресії
Волонтери на Волині розшукують громадян, які постраждали внаслідок російської агресії в зоні АТО.

Про це повідомили у ГО «Мирний берег».

Починаючи з вересня 2014 року, коли з’явилися перші дані про полонених та зниклих безвісти в зоні АТО українських військовослужбовців, волонтери з усієї України розпочали їх пошуки та збір інформації, яка б допомогла їхньому звільненню.

За час співпраці з родинами військовополонених волонтери сформували базу даних, яка на сьогодні містить понад 7000 фактів про вчинені під час збройного конфлікту катування, позасудові страти, нелюдське та таке, що принижує гідність поводження, залучення до примусової праці, а також дані про полонених та зниклих безвісти.

Для координації роботи між волонтерами з усієї України влітку 2015 зареєстровано ГО «Мирний берег», яка входить до коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі», співпрацює з Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини та Міжнародним кримінальним судом.

До цієї діяльності залучено експертів з числа місцевих волонтерів і правозахисників, які займаються пошуками постраждалих від рук агресора українців – учасників бойових дій, колишніх полонених, родичів громадян, які зникли безвісти та усіх, чиї права було порушено під час збройного конфлікту в Україні.

Також активісти опитують постраждалих та свідків (з використанням різних методів документування) для подальшого накопичення доказової бази щодо вчинених військових злочинів та порушень прав людини в результаті збройного конфлікту на Сході.

«Звертаємося до волинян, які були незаконно затримані бойовиками т.зв. «Л/ДНР» та російськими окупантами, а також тих, хто зазнав катувань, утримувався в місцях несвободи, стосовно кого були порушені принципи міжнародного гуманітарного права чи хто став свідком таких порушень. Якщо у Вас є будь-які дані щодо протиправних дій російських найманців та бандформувань, просимо звертатися до нашої громадської організації «Мирний берег», - йдеться у повідомленні.

Офіс ГО розташований за адресою: Луцьк, вулиця Набережна, офіс 325, (приміщення готелю «Світязь»). Також можна звертатися на телефони контактного центру: +38-096-483-67-11, +38-066-001-68-32.

Контактна особа у Луцьку – Катерина Віжевська

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині розшукують постраждалих від російської агресії
20 березень, 2017, 16:29