Волиньрада визначилася, як розподілить 71,4 мільйона гривень

Волиньрада визначилася, як розподілить 71,4 мільйона гривень
Депутати Волиньради підтримали внесення змін до попереднього рішення про бюджет області на 2017 рік, розподіливши таким чином 71,4 мільйона гривень.

За внесення змін до бюджету голосували під час 12 позачергової сесії.

Так, йшлося про поділ 71,4 млн гривень, оскільки 9,3 мільйона з перехідних залишків спрямують до обласного фонд регіонального розвитку. Про те, яким чином розподілять кошти, інформував голова бюджетної комісії облради Андрій Турак. Він нагадав, що учора під час засідання комісії депутати проговорювали проект, поданий облдержадміністрацією, проте було запропоновано значну кількість змін.

Зокрема, вони стосувалися збільшення суми фінансування на добудову перинатального центру. Натомість, виключили питання щодо виділення 20-ти мільйонів гривень на ремонт доріг, мотивуючи це нібито відсутністю переліку цих шляхів, натомість голова ОДА зауважив, що перелік складений і поданий на суму 61 млн грн ще понад місяць тому.

Серед змін також – виділення 450 тисяч гривень на підтримку дитячого футболу, 100 тисяч на освітлення села Череваха у Маневицькому районі та 4, 5 мільйона гривень на зарплати для волинських ветеринарів за квартал.

Під час обговорень деякі депутати закликали не обділяти окремі райони та відсунути політику на другий план. Тривалі дискусії викликала можливість виділення 1,7 мільйона гривень на шацьке сміттєзвалище. Деякі депутати запевняли, що кошти має шукати сам район, інші ж наполягали на важливості проблеми.

Зрештою, замість1,7 мільйона гроші обсягом 1,4 мільйона виділять із резервного фонду. Таким чином, селищна рада має долучити на умовах співфінансування 600 тисяч гривень.

Ще довше тривали обговорення стосовно виділення коштів для обладнання шкільних санвузлів. Адже не всі обранці громади погоджувалися із тим, що на всі санвузли потрібна однакова кількість коштів – 100 тисяч. Водночас, деякі зауважували, що вартість окремих санвузлів, яка вказана в проекті, – понад 400 тисяч гривень. Тому звучали пропозиції щодо перегляду проектів фінансування, або ж розподілу сум після отримання власне у районах.

Зрештою, депутати проголосувала за виділення 1,7 мільйона гривень та прийняли проект рішення із запропонованими змінами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЧОМУ ГРОШІ ДАЛИ НА ДИТЯЧИЙ ФУТБОЛ АЯКИЙ НЕМАЕ ВЕЛИКИХ УСПІХІВ В УКРАІНІ А ЗАБУЛИ ВЕСЛУВАННЯ БОРОТЬБУ БОКС Л АТЛЕТИКУВЕЛОСПОРТ ДЕ У НАС ВЕЛИКІ УСПІХИ І ТРАДИЦІІ
Відповісти
Останні новини
Волиньрада визначилася, як розподілить 71,4 мільйона гривень
21 березень, 2017, 13:46