Депутати хочуть закривати інтернет-сайти за 7 днів без суду?

Депутати хочуть закривати інтернет-сайти за 7 днів без суду?
Більшість Верховної Ради 6 листопада спробує ухвалити в другому читанні законопроект, який дозволить закривати сайти без суду впродовж семи днів.

Про це 5 листопада на своїй сторінці в Facebook написала народний депутат Леся Оробець.

Йдеться про законопроект №6523 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про регулювання прав і спільних прав» авторства регіонала Максима Луцького.

«Цього тижня влада знову полюватиме на інакомислення в Інтернет. За наявною в мене інформацією, у вівторок більшість знову спробує протягти в Раді закон (проект 6523), який дозволить закривати сайти впродовж семи днів - без суду. Цього разу під шумок рейдерських атак у спірних окружних дільницях і без рішення профільного комітету, який навіть не розглядав порівняльну таблицю проекту до другого читання (див. статус проходження проекту на сайті Ради). Це суперечить законодавству, але не бажанню влади встановити тотальний контроль над інфопростором і вкотре нажитися на українцях, виставляючи їх у ролі «піратів».

Схоже, поразка ПР у київських округах, де проживає майже 60% усіх українських користувачів Інтернет, провокує її до вжиття «відповідних» заходів перед виборами столичного мера і президента країни», - відмітила Оробець.

Як повідомляли ЗМІ, влітку верховна Рада ухвалило цей законопроект в першому читанні. Проте після проведення мітингу під парламентом верховна Рада відклало ухвалення скандального законопроекту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Федоровича пора мочить. Промедление смерти подобно.
Відповісти
Останні новини
Депутати хочуть закривати інтернет-сайти за 7 днів без суду?
05 листопад, 2012, 14:48