На Волині прокурори не дозволили голові РДА зрізати 350 тополь

На Волині прокурори не дозволили голові РДА зрізати 350 тополь
Прокуратура Турійського району опротестувала незаконне рішення голови місцевої райдержадміністрації про видалення зелених насаджень за межами населених пунктів та створення для цього районної комісії.

Про це 6 листопада повідомила прес-служба прокуратури області.

Жодна із норм українського законодавства не надає права місцевим органам виконавчої влади на прийняття рішень про видалення таких насаджень та створення для цього інших органів, - твердять в прокуратурі.

Однак, всупереч цьому, голова Турійської районної державної адміністрації видав розпорядження про створення районної комісії для визначення зелених насаджень, які підлягають видаленню, із подальшою видачею відповідних ордерів.

Голова комісії в порушення вимог закону видав ордери на зрізання 130 дерев тополі навколо ферми поблизу села Турічани та 218 дерев тополі поблизу села Бобли.

Прокуратура району опротестувала незаконне розпорядження голови райдержадміністрації, а на усунення порушень закону внесла подання в Турійську РДА із вимогою припинити будь-які роботи зі знищення зелених насаджень.

На виконання подання прокуратури турійські чиновники відкликали ордери на зрізання 348 тополь, а незаконні роботи припинили.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині прокурори не дозволили голові РДА зрізати 350 тополь
06 листопад, 2012, 13:48