З'їзд монархів у Луцьку хочуть зробити головною «родзинкою» для туристів

З'їзд монархів у Луцьку хочуть зробити головною «родзинкою» для туристів
У Луцьку з'їзд монархів 1429 року хочуть бачити основою концепції стратегічного розвитку туризму в місті.

Про це йшлося 7 листопада під час круглого столу на тему стратегії розвитку туризму в Луцьку.

На заході зібралися представники відділу туризму міської ради, обласної адміністрації, історико-культурного заповідника "Старий Луцьк", студенти.

Як розповіла начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради Наталія Бунда, відділ у своїй роботі хоче робити ставку на подієвий туризм. Вона вважає, що туриста сьогодні приваблюють швидше якісь цікаві події, аніж нерухомі об'єкти. Вони виступають фоном для цікавих подій, фестивалів тощо.

За її словами, зараз розробляється проект туристичного ознакування в місті. Тобто планують встановити вказівники, з інформацією про розміщення пам'яток архітектури на території Луцька.

Директор заповідника "Старий Луцьк" Павло Рудецький зазначив, що в заповіднику перш за все хочуть зробити порядок на майдані коло замку, зробити доступ до вежі Чарторийських за кафедральним костелом Петра і Павла та зменшити потік автомобілів через вулицю Братковського до замкового майдану.

За словами голови громадської організації «Молодіжна платформа» Захара Ткачука, в місті немає ресторанів, де офіціанти можуть спілкуватися англійською чи польською мовами. Немає нормальної дороги на Львів, звідки потенційно будуть їхати туристи до Луцька.

Учасники обговорення вважають, що з'їзд монархів у 1429 році має стати основою для концепції туристичного розвитку міста. Модератор зустрічі, проекту «Місто майбутнього» Петро Гоцалюк наголосив на тому, що через 17 років, у 2029 році відбудеться ювілей - 600 років з'їзду монархів. Цю ідею можна покласти в основу стратегії розвитку туристичного Луцька.

Він вважає, що ця подія є унікальною регіональною родзинкою, її треба тільки вміло використати.

Отаман громадської організації "Козацьке Стрілецьке Братство"Віктор Федосюк згідний із Гоцалюком про з'їзд монархів як основу. Він вважає, що в 2029 році можна провести ще один з'їзд керівників європейських країн в Луцьку. Але до того, треба мати добре розвинену туристичну інфраструктуру.

Відтак Петро Гоцалюк зазначив, що тему з'їзду варто покласти в основу стратегії. За його словами, подібні зустрічі ще організують, щоб інші висловили своє бачення цього питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а те що 500 рокiв тому луцьк називали Схiдним Римом? трясьця селюки якi правлять мiстом не знають?
Відповісти
звичайно є адекватніші концепції, ніж одна подія. наприклад, з'їзд можна розглядати просто в контексті Південної столиці "Литви".
Відповісти
Знатного гнідавського патриція гнітить забуття?
Відповісти
а то )))
Відповісти
Луцьк має архітектуру і мислячих людей,а цікаві події і туризм буде!
Відповісти
а коли?... скіко то ще? ..мислячих людей, кажете? а хто то?
Відповісти
До поки не зроблять дорогу зі львова сьди ніхтто не поїде. Екскурсії хочуть їхати, певізники просто відмовляються. Спитайте про дорогу у водіїв автобусів рейсу луцьк львів.
А друга причина - пан гоцалюк просто не здатен щось створити. Навіщо чекати 2029 рік? Ну пуста балаканина.
Відповісти
До речі, де історики на цьому зібранні? Це ж буде справжня потьомкінська дєрєвня! Оце клас, в 2029 люде до нас приїдуть, будем малвазію пити і зубрів смажити! "Луцький з"їзд" міг би стати дуже потужною промоцією. Боюсь, цим інтелектуалам його не потягнути
Відповісти
Під кого той "проект" - "Місто майбутнього"? "Новий Луцьк", я так розумію, вже побудували?
Відповісти
"Новий Луцьк", я так розумію, вже побудували?

так так, в кінці листопада здадуть)))
вже напис вісить, одна буква не горить))
Відповісти
Останні новини
З'їзд монархів у Луцьку хочуть зробити головною «родзинкою» для туристів
07 листопад, 2012, 13:55