У Луцьку презентували книгу «смачних вишень, Львова та дощів»

У Луцьку презентували книгу «смачних вишень, Львова та дощів»
У Луцьку презентували збірку «Львів. Вишні. Дощі», в якій йдеться про кохання та красу, дощі та вишні, каву та акценти.

Захід відбувся 5 березня в стінах «Книгарні Є» за участі співаваторок книги – Дара Корній, Анастасія Нікуліна та Ніки Нікалео розповіли про «найсмачніше» читачам Луцька.

«Наша львівська серія збірок, як правило містить тексти знаних митців. Але ця збірка – виняток. Кожен твір автора по-своєму насичений барвами та розмаїттям жанрів. Тому потрібно було розмежувати їх задля того, щоб читачу не стало нудно», - розповідає Ніна Нікалео.

Авторки розповіли, що втішені весняною погодою у Луцьку та сподіваються на успіх нової книги оповідань.

«Нехай вона смакуватиме вам незвичайними вишнями – морелями. Це і такий вид солодких абрикосів, і сорт вишень. Останнє напрочуд смачні. З них роблять фантастичну вишнівку. Коли я планувала презентувати збірку, кортіло везти пляшку з собою та пригощати читачів. Але на жаль напій «не добув» до зими», - додає вона.

Здебільшого усі історії зароджуються із розповідей твоїх близьких, друзів та старожилів міста. «Все, що тобі розповідають, ти з того пишеш історію», - зазначає Дара Корній.

Також словолюбка зазначила тематичне спрямування збірки: «Гламуру в наших виданнях немає. Якщо ви уважно читаєте оповідання, то помічаєте чимало історичних, архітектурних фактів, а також силу любові. Вона не гламурна, а справжня».

У виданні «Львів. Дощі. Вишні» є творіння молодої письменниці – Анастасії Нікуліної: Вона розповіла деякі ключові штрихи свого тексту: «Назва оповідання «Потанцюй зі мною» виникла не просто так. Головня героїня любить танці, обожнює танцювати сальсу під відкритим небом. Знаєте, писати про простих людей цікаво, адже кожен з них носить свою таємницю.

Авторка додала, що обожнює українську міфологію завдяки її душевності. Приміром, серед перших книг Дари Корній прочитала «Гонихмарник»: «Ось, що потрібно саме нам. Це схоже на те, як ти пережив таку історію, але в іншому житті».

«Моя героїня немов «водить» по Львовом: танцями, незвичними рухами. Показує там усі вулички, власне якими вона бачить їх там», - розповідає Анастасія.

До того ж юна письменниця розповіла, що майже у кожен львівський вечір, почуєш стукіт підборів та звук скрипки.

ТЕКСТ – Катерина ЛАЩУК
ФОТО – Антон БУГАЙЧУК


Зліва направо: Дара Корній, Ніка Нікалео та Анастасія Нікуліна
Зліва направо: Дара Корній, Ніка Нікалео та Анастасія Нікуліна

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Смачних ВИШНЕЙ..." Ви серйозно?!!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку презентували книгу «смачних вишень, Львова та дощів»
05 квітень, 2017, 14:59
В «Укрнафті» – обшуки
05 квітень, 2017, 14:46