Луцькі депутати - проти «газової» абонплати

Луцькі депутати - проти «газової» абонплати
Депутати Луцькради відправлять звернення до центральних органів влади із проханням скасувати рішення про встановлення щомісячної абонплати за підключення до системи газопостачання.

Відповідне рішення про звернення до Президента, Кабміну, очільників НКРЕКП, НАБУ та Генропрокуратури підтримали під час сесії 6 квітня.

Підготували проект спільно депутати фракцій «Батьківщина», «Радикальна партія» та «Свобода».

Андрій Козюра з «Батьківщини» розповів: йдеться про те, що з 1 квітня через нові тарифи як мінімум для третини населення така абонплата зросте. Раніше вони сплачували за цю послугу 30 гривень, куди були включені 26 гривень вартості носія та 4 гривні за транспортування.

За словами Козюри, постанови НКРЕКП фактично «скасували 4 гривні», натомість тепер за транспортування та розподілу доведеться платити 90 гривень. Усі кошти, сплачені за розподіл, надходитимуть до облгазу. Окрім того, на вказану суму не поширюватиметься субсидія.

Депутат навіть порівняв очільника НРЕКП із мультперсонажем Доном Лимоном, який вирішив «знищити український народ».

Свободівець Микола Федік зауважив, що попередньо подавали 3 проекти рішень, проте у підсумку їх об’єднали.

«Ми протягом 3 років спостерігаємо постійне подорожчання тарифів»,- каже Федік. Тому, вважає він, в Україні триває «тарифний геноцид». Абонплату за підключення він назвав «податком на повітря».

Депутат нагадав, що хвиля обурення проти «здирництва» пройшлася по всій країні. Таким чином, подібні звернення до влади спрямовують із рад різних рівнів.

До обговорення приєдналася й фракція «Самопомочі». Тарас Шляхтич зауважив, що його колеги абсолютно згідні з несправедливістю такої абонплати, тому підтримають звернення.

Аналогічну позицію висловив лідер «Народного контролю» Павло Данильчук. Проте він зауважив, що до вересня згідно із домовленістю з МВФ, влада таки має ввести такі тарифи.

Зрештою, звернення підтримали 35 депутатів міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.