Нардеп Ігор Гузь зустрівся з послом Канади

Нардеп Ігор Гузь зустрівся з послом Канади
Народний депутат України Ігор Гузь провів у Києві робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком.

Сторони обговорили можливі механізми у залучені канадських інвестицій у розвиток Волині, та участі громадських організацій у написанні грантових програм, що фінансуються урядом Канади, - інформує прес-служба народного депутата України.

Крім цього, поспілкувалися і про пластові справи, оскільки посол і сам пластун.

Ігор Гузь обрав роботу саме у цьому Комітеті, оскільки виборчий округ №19, де його громада обрала депутатом, межує з Республікою Польща та й загалом має вигідне географічне розташування для налагодження контактів.

Тому, акцент в своїй діяльності – на поглибленні транскордонної співпраці з регіоном Прибужжя.

Депутат Верховної Ради запросив посла Канади відвідати його виборчий округ, а це – Любомльський, Володимир-Волинський, Іваничівський райони та міста Нововолинськ і Володимир-Волинський.

На зустрічі з дипломатами були присутні помічник нардепа Марина Хромих. А також депутати Волинської облради Алла Лісова та Валерій Курстак, саме вони представляють інтереси громади Нововолинська в області. Депутати, на запрошення Ігоря Гузя, упродовж дня працювали також у Верховній Раді, де ознайомилися з роботою парламенту та Комітету в закордонних справах.

Ігор Гузь переконаний, що кожна сільська чи селищна рада Прибужжя має знайти закордонного партнера у Польщі, чи з країнами Євросоюзу та Східної Європи.

Задля активної співпраці громад округу із іноземними партнерами, нардеп ініціював створення Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя, яка постійно координує цей процес і допомагає у пошуку партнерів для міст чи сіл/селищ.

До слова, на сьогодні між Фондом Ігоря Гузя «Прибужжя» підписано дві угоди з польськими партнерами. Також ініційовано підписання 11 листів про наміри співпраці між органами місцевого самоврядування Прибужжя та гмінами Люблінського воєводства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
проблеми бендерівських недобитків?
Відповісти
Останні новини
Нардеп Ігор Гузь зустрівся з послом Канади
06 квітень, 2017, 13:40