За зарахування виробничої практики у ПТУшників вимагають гроші

За зарахування виробничої практики у ПТУшників вимагають гроші
На Волині в учнів професійно-технічних навчальних закладів нерідко вимагають грошові кошти за зарахування проходження практики.

Про це йдеться на сайті волинської прокуратури.

Крім того, не всі керівники професійно-технічних навчальних закладів виконують вимоги закону щодо оплати праці учням під час її проходження. А через відсутність робочих місць непрацевлаштованими залишились 177 цьогорічних випускників, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням.
Прокурори внесли 4 подання керівникам навчальних закладів, за результатами яких до відповідальності притягнули 11 посадових осіб.

Також під час перевірок з'ясували, що працівники деяких навчальних закладів перекручували дані про працевлаштування випускників, створюючи видимість забезпечення їх першим робочим місцем. Так, прокурор міста Нововолинська під час перевірки встановив, що у місцевому вищому професійному училищі заступник директора вносила неправдиві дані в звіт про працевлаштування випускників. У зв’язку із цим заступника директора навчального закладу притягнули до відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За зарахування виробничої практики у ПТУшників вимагають гроші
08 листопад, 2012, 16:10