Депутати Волиньради так і не визначилися, чи вони за геїв і лесбіянок, чи проти

Депутати Волиньради так і не визначилися, чи вони за геїв і лесбіянок, чи проти
Депутати Волинської облради не підтримали жоден із запропонованих проектів, який би означив їх ставлення до гендерної політики.

Розгляд питань відбувся 7 листопада під час сесії ради.

До цього в обласній раді відбувся круглий стіл на тему гендерної політики. Після цього численні дискусії щодо питання виникали і в інтернеті.

Думка 1: Гендерна політика – це руйнівник традицій українців

Проектів запропонували два. Перший підготувала організація «Християнський рух за життя» на чолі з Антоніною Євтодюк.

Згідно з ним визнається, що гендерна політика руйнує традиційну систему сімейних цінностей, розбещує суспільство, лобіює інтереси людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією та поширює неправдиву інформацію про сутність контрацептивних засобів та їх популяризацію серед молоді. А відтак це питання треба підняти на всеукраїнському рівні.

«Ті, що вводять так звану гендерну рівність починають вводити багатостатевість, що є він, вона, воно і так далі. Це і є розмивання традиційних українських цінностей. А ми повинні відстоювати те, що притаманне було нам. Ми за рівність чоловіка і жінки в оплаті праці, але проти того, аби жінка працювала на шахті. Оце ми маємо говорити про рівність», - зазначив депутат Анатолій Вітів.

Обранець каже, що не хоче, аби його діти ходили і дивилися на гей-паради.

«Спочатку сімейна політика змінюється на гендерну. Це не викликає спротив, бо вживаючи слово гендер, всі думають про рівноправ’я чоловіків і жінок, захист слабких і ображених. Потім люди дізнаються, що гендер – це не біологічна, а соціальна стать, яку можна вибирати . А потім розказують, що гендерів є багато, при чому гомосексуалізм – це не психічна хвороба, не патологія, не збочення, а норма. Чому б тоді гомосексуалістам не укладати шлюби, всиновлювати дітей?..», - додав депутат-священик Віталій Собко.

«Хто бажає, аби ваш правнук Василько познайомив вашу рідню з майбутньою дружиною Петриком?», - запитав Собко.

Думка 2: Гендер – то в першу чергу рівність чоловік і жінок

Другий проект підготував «Гендерний центр» на чолі з Оксаною Ярош. Згідно з цим проектом, «гасла, діяльність та пропагандистські матеріали рухів, так званих, «антигендеристів» спрямовані на руйнацію досягнень національної гендерної політики, що унеможливлює державне регулювання низки суспільно-важливих сфер».

Тому вони радять серед іншого «формувати гендерну компетентність та розвивати ґендерну чутливість державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування». Ознайомитися з текстом обох проектів рішень можна на сайті облради.

Депутат Олександр Свирида запропонував узагалі не говорити про гомосексуалістів та збочення. Мовляв, чим менше приділяти увагу цьому, то тим менше воно буде популярним.

«Оці всі новини про гей-паради чи про ще щось – я коли це бачу, то плююся – треба менше про це говорити. Вони ніби то є, але чим менше цю термінологію вживати, тим краще», - додав Свирида.

Говорити про гендер – то маячня

Зрештою депутати Волинської обласної ради не підтримали жодну рекомендацію сесійних «гендерних» слухань, а зняли це питання з розгляду на пропозицію депутатів Тамари Ковальчук та Петра Проня. Їх також підтримав у цій тезі депутат Василь Столяр.

«Якщо у нас тут хтось є, гендерний чи як там називається, то ми можемо ставити це питання. Я дивуюся, ви за мовний закон годину, за… (не хочу говорити за що), годину говорили. Посміялися і досі. Якщо людина говорить, у церкві служить і називає імена, то хай відповідає за свої слова і поставить свічки за тих людей, чиї імена він назвав, аби його так не називали. Ніби приводять дружину - знайомтесь», - зазначив Столяр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Других проблем в области нет.
Відповісти
половина зниз теж політичні геі і лезбіянки лизуни )))
Відповісти
А Грицюк за кого: за геїв чи лизбіянок? Якщо він вимагав від Клімчука аби той став перед ним на коліна, то про що в цей момент Грицюк мріяв?
Відповісти
Гендер - геноцид народу, молодці депутати, що виступили проти гендеру і тієї Ярош
Відповісти
Геть гендер з волинської землі!!!
Відповісти
Просто слабодухі.
Давайте менше говорити про ГМО, консерванти та інше, і тоді само-собою їх стане менше в наших продуктах. Повний абсурд. Питання стоїть про знищення віковічних духовних традицій українського народу, а вони за це не хочуть голосувати. Зрадники, підступні зрадники. Ви спитайтесь в волинян, як вони ставляться до гоміків, а тоді приймайте рішення, чи за це голосувати чи ні. Тепер в усіх в Україні складеться враження, що волиняни за гоміків. Повний абсурд. Я протестую проти такого розвитку подій.
Відповісти
Ті то зараз мовчить на цю проблему, перші і відчують у своїх сімях наслідки її.
Відповісти
Не бійтеся, приймайте рішення проти гендеру, чому саме на Волині стільки тієї гендерної чуми? Тому що тут очевидно є повно тих гендернутих, і гроші дають Оксані Ярош великі, сам знаю її особисто і знаю скільки получаю за гендеризацію Волині.
Відповісти
Я - християнка і я категорично проти гендерної політики!!!! Я поважаю о. Собка, дякую Богу за таких священиків і депутатів.
Відповісти
Останні новини
Депутати Волиньради так і не визначилися, чи вони за геїв і лесбіянок, чи проти
08 листопад, 2012, 18:07