Не менше тисячі лучан зустрічали Єрусалимську плащаницю. ФОТО

Не менше тисячі лучан зустрічали Єрусалимську плащаницю. ФОТО
Плащаницю Божої Матері з Гефсиманського подвор’я з Єрусалима привезли в Луцьк.

Перенесення її в церкву Покрови Пресвятої Богородиці, що в Луцьку на вулиці Данила Галицького, відбулося 8 листопада.

Перед храмом зібралося багато вірян. Вони заповнили церковне подвір'я та частково вулицю Галшки Гулевичівни.

Плащаницю привезли на авто, яке супроводжував автомобіль ДАІ.

Дорожній рух регулювали працівники автоінспекції. А міліція вишикувала натовп у рядок, щоб авто із плащаницею могло вільно під'їхати до воріт церковного подвір'я.

Після цього під звуки дзвонів плащаницю занесли в храм і розпочали службу. Після занесення плащаниці люди продовжували прибувати. Вони молилися просто під стінами церкви, прислухаючись до служби, яку транслювали через гучномовець.

Як повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПМ МП, 9 листопада плащаницю перевезуть до храму Всіх Святих землі Волинської. А 10 листопада її повезуть у Мукачево.

Напередодні Різдва Пресвятої Богородиці плащаницю Богородиці доставили для поклоніння в Києво-Печерську Лавру, а 24 вересня святиня вирушила хресним ходом містами України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПЦ МП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 40
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Людство прогресує, а люди - ні. Людство семимильними кроками просунулось вперед, а люди залишились тими, якими були 2000 років тому. Людству необхідний прогрес, а людям - ідол. Без нього немає прогресу. Коло замикається. Людство і люди - діаметрально протилежні речі.
Відповісти
посмотрите на фото все было культурно и вежливо вы просто далеко от веры
Відповісти
Це був сором((( Люди здичавілими очима перли до плащаниці, душили один одного. Один з операторів прикривав маленьку дівчинку - щоби її не задушили у натовпі. Про яку віру йдеться, коли люди не зважають на "ближнього свого".
Відповісти
не знаю я в ночі був там люди йшли тихенько вічливо.Це напевно штунди пишуть яких від святинь вивертае
Відповісти
або люди яким чхати на забобони первісних людей :))
Відповісти
Exaboto, скільки не спостерігаю, ваші коментарі якісь гнилі по своїй суті. Все вам не так і всі вам не такі. Якщо ви не задоволений життям і не вірите ні в що, не потрібно зневажати позицію інших людей, які ще не втратили людської подоби...
Якби вірили, може вам легше жилося б...
Відповісти
Можливо це ви не задоволені життям і так хочете попасті в рай??
я поважаю ваше право сповідувати вашу релігію, але я не поважаю вашу релігію.
Якби я вірив звичайно жилося легше б. Але я надаю перевагу життю без рожевих окулярів :)).
Відповісти
Якби так люди в неділю в церкву ходили!!!!
Відповісти
вот и штунди обьявились)))))
Відповісти
штунды тут появились не давно американцы им шмотки порваные те назад деньги дают бизнес
Відповісти
багато православних ходять не тільки в неділю а постійно
Відповісти
побільше святинь привозили до нас влуцьк
Відповісти
штунди мармони свідки егови мармони це все привезене з америки назад десятину просять і попробуй не дай )))
Відповісти
такого роду заходи це своєрідна перевірка людей на віру, людяність, егоїзм.
і як показує практика- більшості до лампочки турботи інших - вони думають за власне "спасіння", хочуть доторкнутись до святині, не розуміючи, що торкатись треба до Бога в серці своєму.
чомусь мало хто з них подумав - не буду стояти в черзі, мені не так критично - нехай ті люди, котрим потрібна допомога Божих сил - нехай вони краще підуть, а я і сам справлюсь.
але ж ні - бачимо черги, давку, затори і це лише ззовні, а в середині напевно не раз чути щось нехороше в сторону інших, а тим більше страшно подумати за те, що у людей на думках.

"Возлюби ближнего своего, как самого себя" ...
Відповісти
в бога вірять тоді, коли щось треба. боже дай те, дай се, дай здоровя, дай сцілення. попрошайки :)))
Відповісти
Не судіть всіх по собі.
Відповісти
я і не суджу. Я вже не дитина 10річна щоб в б-га просити щось :)))
Відповісти
А як би ти поступив в такій ситуації? Припустимо близька тобі людина невиліковно хвора. Лікарі безсилі і лише розводять руками. Ти від відчаю заламуєш руки. Проте ти десь чув, що є мощі які ставлять на ноги навіть невиліковно хворих, але для цього потрібно покаятись і декілька днів безперестанку молитись і ставити свічки. Зміг би ти переступити через себе заради близької тобі людини?
Відповісти
Я б не тішив себе ілюзіями що кістки вмерлої людини можуть зцілити. Ви вдумайтесь що ви пишете. Ви молитесь на останки скелету, цілуєте його О_о.....!! Це ЖЕСТЬ.
Звичайно що поки є невиліковні хвороби. Але вчені, а не пописька, побороли багато невиліковних хвороб. Вони працють а не моляться на кістки. Завдяки таким Людям а не божкам, впевнений, настане той день коли не залишиться невиліковних хвороб.
Ви подивіться який прогрес настав з послабленням позиції церкви. Якби не релігійність - ми б давно вже бази на Марсі будували.
Відповісти
Тобто, заради цього ти не готовий поступитись своїми принципами і піти на абсурдні вчинки? В даному випадку релігія не має значення і що це: мощі, плащаниця, ікона чи щось інше.
Відповісти
ну ти ж сам назвав це абсурдним вчинком. Я не ідіот щоб робити вчинки що суперечать здоровому глузду. І не наївний щоб вірити в такий маразм. Ну і звійсно не лицемір як більшість хрестанутих що і біблію не читали і згадують боженьку коли сталося щось погане або коли вмирати час приходить.
Відповісти
А де грань між здоровим і нездоровим глуздом? Те, що сьогодні абсурдне, завтра цьому можуть дати наукове пояснення. Добре, забудь про хрестанутих. Припустимо, це буде тібетський шаман, яких відганяє злих духів.
Відповісти
грань є. Цілувати обоссану стіну на якій ти побачив ісусца це не здоровий глузд. Поклонятися кісткам і картинкам також. Спалювати людей за їхні погляди теж. Вірити в зомбі (ісус), в розмовляючих змій і в те що іконка а не пасок безпеки врятує тобі життя.... ітп.
Ти так і не зрозумів що мені байдуже шаман це чи поп чи ісус чи алах чи ра чи шива, духи, демони...... це все брєдятіна.
Там де медицина безсила сьогодні вона буде сильна завтра. Вчені вже сьогодні органи можуть вирощувати, клонувати тварин а відповідно і людей. Можливо через 100 років ми будемо мати змогу взагалі вічно жити.....
Відповісти
А якщо завтра науково буде доведено, що мощі мають особливий вид випромінювання, яке може руйнувати ракові клітини?
Я зрозумів, що заради когось ти на таке не підеш. Добре, третій приклад. Ти невиліковно хворий, наука безсила. Тобі пропонують “магічну” таблетку, яка може поставити тебе на ноги. Ти її візьмеш чи гнівно її викинеш, бо ти не ідіот і в бредятіну не віриш?
Відповісти
Якщо буде НАУКОВО доведено, тоді я звійсно зміню свою думку. Але впевнений на 100% що цього ніколи не станеться. А от те, що медицина, а не якісь там мощі, скоро буде лікувати всі хвороби, в цьому я теж впевнений на 100%.

Про які магічні таблетки ти говориш??? Чудес не буває вірить в них хтось чи ні. І якщо я буду невиліковно хворий, то мені вже ніщо не поможе. Я ж НЕВИЛІКОВНО хворий. Тут нічого вже не вдієш. Люди бояться смерті тому і моляться, просяться, надіються не загробне життя. В рожевих окулярах легше жити і вмирати. Але я рахую краще гірка правда чим солодка брехня. Життя одне, смерть це кінець.

Здесь молятся Богу и Сатане
Без хозяина трудно прожить
И каждый построил себе по тюрьме
Веря в праведность царственной лжи
Но я не был никогда рабом иллюзий

Но даже в час смерти не стану другим
И никто не поставит мне крест
Я буду свободным, но трижды чужим
Для пустых и холодных небес
Я не стану никогда рабом иллюзий

Арія
Відповісти
А я впевнений на 100%, що ти її взяв би і ще б добавки попросив.
Відповісти
такі "магічні" таблетки скоро будуть в кожній аптеці :))). Чи будеш тоді ти цілувати кістки померлих??? Якщо ти доживеш до того моменту коли можна буде замінити любий орган або навіть тіло, чи будеш ти просити в б-га здоровя?? Чи ти скажеш дякую вченим що дали тобі таку можливість?? :)))
Відповісти
> такі "магічні" таблетки скоро будуть в кожній аптеці :))).
По-перше, до цього “скоро” ще треба дожити.

> Чи будеш тоді ти цілувати кістки померлих???
Якщо традиційна медицина буде безсила, то я цього не виключаю.

> Якщо ти доживеш до того моменту коли можна буде замінити любий орган або навіть тіло, чи будеш ти просити в б-га здоровя??
Ні. Я і зараз в бога нічого не прошу.
Відповісти
Приємно вести цікаву дискусію.

1 - глянемо правді в вічі - не доживем. Доживуть наші діти, внуки. До нас померло десятки мільярдів людей і тварин. І ми туда ж. Але дехто просячи на колінах, а дехто з високо піднятою головою. :))
2 - твоє право... але це суперечить здоровому глузду.
3 - зараз не просиш - завтра попросиш. Сьогодні ти жопой до життя - завтра вона до тебе :)))

В любому випадку зрозумій, всі ці потусторонні мутки, божки, заклинання, чаклунство,.... і тп., тільки через відсутність знань. Для віруючого все просто - б-г створив. А хто створив б-га? Критичномислячі можливо так ніколи і не взнають першопричину (якої може і не бути), але жага знань всетаки робить свою справу. Ми вже повилазили з печер, полетіли на Місяць, але цей генетично закладений вірус віри ще не пропав. Пропаде. :))

Питання: ти своїй дитині (хлопцю) будеш робити обрізання?

Раджу http://vk.com/video122250335_162508218?section=search

Відповісти
Тобі, приємно вести цікаву дискусію, а я вже жалію що в’язався в неї з тобою.

Exaboto, я все добре розумію. Хоча я не вважаю себе віруючим, але з тобою не сів би навіть на одному полі срати (пробачте за мій французький).
Відповісти
Не віруюча людина, а до кісток би прикладався :))))) Лицемірством таке зветься :)))
"вже жалію що в’язався в неї з тобою" - ну, принаймі ти спробував свої сили :))
Хай щастить.
Відповісти
я там був люди вели себе чемно пропускали малечу і стареньких там були люди з вірою до бога і не обіжайте людей
Відповісти
ти там був там люди спокійно стояли і кожен молився не добре брехати
Відповісти
це ти по собі судиш бо ти 100 процентів тільки за свою шкуру думаеш
Відповісти
це в штундів мотив для себе просити десятину
Відповісти
Exaboto нормальний пацан :)
Відповісти
плюсую :))
Відповісти
Чистому все чисте, а нечистому все нечисте!
Відповісти
Чиста правда!
Відповісти
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZmXv1cAWWHI
Відповісти
Останні новини
Не менше тисячі лучан зустрічали Єрусалимську плащаницю. ФОТО
08 листопад, 2012, 17:56