«Батьківщина» готує референдум щодо заборони продажу землі*

«Батьківщина» готує референдум щодо заборони продажу землі*
Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» спільно із Асоціацією фермерів та приватних землевласників України розпочинає підготовку до Всеукраїнського референдуму щодо продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

Про це 10 квітня під час прес-конференції повідомив виконувач обов'язків очільника обласної парторганізації «Батьківщини» Валерій Бондарук (на фото).

Лідер Волинської «Батьківщини» наголосив, що тільки народ має право вирішувати, продавати ці землі чи ні. Він нагадав, що «Батьківщина» й раніше активно брала участь та лобіювала питання заборони продажу землі, зокрема домоглася продовження мораторію на 2017 рік.

Бондарук зауважив, що нині земля є одним із найбільших багатств країни, найродючіші грунти дають можливість годувати сім’ї селян, забезпечують роботою фермерів тощо. Політик вважає, що у такий складний економічний період продавати землі - великий злочин.

Нещодавно Президент, Прем’єр-міністр, міністр фінансів та голова НБУ підписали лист намірів, у якому йдеться, що вже цьогоріч сільськогосподарські землі можуть піти з молотка. Тому в «Батьківщині» вбачають ризик переходження земель до рук іноземних трастових компаній та вітчизняних олігархів.

Як відомо, наразі 72% території України - сільськогосподарські землі. На думку лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко, землі можна буде продавати лише тоді, коли її зможуть купувати українські фермери чи сільгоспвиробники. Наразі ж над Україною фактично нависла загроза, що землі скупить «аграрна мафія». Ринкова вартість землі й досі не сформована, тому ще однією небезпекою є скупка земель за безцінь.

Тому «Батьківшина» не підтримує продаж землі. Адже, згідно із Конституцією, вона є об'єктом права власності українського народу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перестаньте всім брехати і розказувати маячню !!! Якщо я власник, то чому не можу розпорядитись своєю землею ? Як раз ринок землі і упорядкує ситуацію і припинить халяву для великих с/г підприємств орендарів!
Відповісти
Останні новини
«Батьківщина» готує референдум щодо заборони продажу землі*
10 квітень, 2017, 15:52