Утилізація відходів з ветсанзаводу може затягнутися, – ОДА

Утилізація відходів з ветсанзаводу може затягнутися, – ОДА
У ситуації щодо утилізації відходів із Ковельського ветсанзаводу поки немає конкретного плану дій, які можна було б реалізовувати уже через кілька днів.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

Постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів розглядала питання безпечної утилізації тваринних рештків на Ковельській філії Державного підприємства «Укрветсанзавод». Як з’ясувалось, реалізувати раніше заплановані заходи вдасться не відразу, адже для цього необхідно мати ряд дозволів на рівні держави. Над чим і працюватимуть найближчим часом.

Гостро постало й питання виділення земельних ділянок для проведення утилізаційних робіт та тимчасового зберігання сировини, адже температурні показники стають все вищими. Голова ОДА Володимир Гунчик раніше наполягав, щоб ці роботи були проведені саме на землях державної власності на відстані не менше 5 км від житлових масивів. Нині ж із цим погоджуються й члени комісії.

Однак, дозвіл на використання ділянки (а пропонують депутати утилізовувати та зберігати рештки на території військового полігону), яка задовольняє усі екологічні показники, необхідно отримати від Міністерства оборони України. Отже цілком ймовірно, що невдовзі відбудеться ще одна сесія на якій приймуть необхідне звернення.

Варто зазначити, що під час вчорашньої сесії Волиньради одне звернення з цього приводу вже прийняли, а голова ради Ігор Палиця категорично відмовився виділити необхідні 500 тисяч гривень з обласного бюджету на проведення утилізаційних робіт.

«Тож, конкретного плану дій, які можна було б реалізовувати уже через кілька днів – поки немає, а отримання необхідних дозволів може стати питанням не одного дня», - заявили в ОДА.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хлопці, на полігон вам ніхто не дасть цю гидоту везти. Наші люди живуть з ягід і грибів, ми перекриємо варшавську трасу, ляжемо пі колеса автомобілів, але захоронити в лісі не дамо.
Відповісти
Останні новини
Утилізація відходів з ветсанзаводу може затягнутися, – ОДА
13 квітень, 2017, 20:41