На Волині відбудеться мандрівний кінофестиваль «БО!». Програма

На Волині відбудеться мандрівний кінофестиваль «БО!». Програма
Другий польсько-український мандрівний кінофестиваль «БО!» триватиме 16-25 листопада у Луцьку.

Про це йдеться на сайті VisitLutsk.

Кінофестиваль «БО!» запрошує ознайомитись з найцікавішими новинками польського кіно різних жанрів. На екранах фестивалю можна побачити як документальні, так і художні фільми, а навіть мультиплікаційні стрічки для наймолодших глядачів.

16 листопада, п’ятниця
11:00. Товариство польської культури імені Еви Фелінської (вул.Крилова 5/7) – прес-конференція і спеціальний показ фільму «10.04.10» (Аніта Гаргас) про журналістське розслідування обставин загибелі президента Польщі Лєха Качинського та супроводжуючих його осіб під Смоленськом.
14:30. Центральна дитяча бібліотека (пр. Президента Грушевського, 1) - мультфільм «Пригоди ельфів»
18:00. Кінозал обласної філармонії (пр. Волі, 46) – відкриття фестивалю:
«10.04.10» (Аніта Гаргас) – журналістське розслідування обставин загибелі президента Польщі Лєха Качинсього та супроводжуючих його осіб під Смоленськом.
«Заплутана справа» (Яцек Бромський) - детективно-сенсаційний фільм. Молода прокурор і її ровесник-поліцейський розпочинають слідство у справі вбивства. І раптом, як труп із шафи, з’являється жахливий клубок павутини спецслужб, попри те, що Польська Народна Республіка вже давно не існує.

17 листопада, субота
19:00 Кінозал обласної філармонії (пр. Волі, 46) – «Містифікація» (Єжи Копровіч). Детективна драма. Хтось його бачив, але ж він помер! Прекрасна акторська гра Єжи Штура-старшого.

18 листопада, неділя
19:00. Кінозал обласної філармонії (пр. Волі, 46 ) – «Генерал Ніл» (Ришард Бугайський). Драма. Після 1945 року у комуністичній Польщі оголосили амністію для воїнів Армії Крайової. Командуючий АК генерал Ніль повірив комуністам і вийшов із підпілля. До цього часу ніхто не знає про місце захоронення його останків.

19 листопада, понеділок
14:00. Конференц-зал Бібліотеки СНУ ім. Лесі Українки, урочисте відкриття кінофестивалю у Луцьку.
«10.04.10»(Аніта Ґарґас) – журналістське розслідування про обставини загибелі президента Польщі Лєха Качиньского та супроводжуючих його осіб у Смоленську.
«New Poland» (Ґжеґож Браун, Роберт Качмарек) – про радянську агентуру у світі, тобто, як Сталін проковтнув половину Європи і як виникла Польська Народна Республіка.
14:30. Центральна дитяча бібліотека (пр. Президента Грушевського, 1) - мультфільми «Зачарований олівець» та «Сафарі з камерою».

20 листопада, вівторок
14:00. Інститут філології та журналістики, ауд. 101 (вул. Винниченка, 30-А)
«Євгеніка в ім’я прогресу» (Ґжеґож Браун) – фільм, який показує виникнення євгеніки в США та її вплив на інтелектуальні та політичні еліти Заходу в ХХ ст., зокрема її вплив на Адольфа Гітлера.
«Товариш генерал» (Ґжеґож Браун) – хто такий насправді генерал Войцех Ярузельскі? Які його таємні зв’язки з совєтами?
14:30. Центральна дитяча бібліотека (пр. Президента Грушевського, 1) - повнометражний дитячий фільм «Академія Пана Клякси» (Кшиштоф Градовський)

21 листопада, середа:
14:00. Інститут філології та журналістики, ауд. 101 (вул. Винниченка, 30-А)
«Біле вітрило над Прип’яттю» (Мірослав Дембіньскі, студія «Еверест») – цікава історія про життя над Прип’яттю, в зоні зараження після вибуху на Чорнобильській АЕС, куди потрапила знімальна група.
«Гноми їдуть в Україну» (Мірослав Дембіньскі, студія «Еверест») – подивитися, що діялося на Майдані Незалежності в Києві у 2004 році, вирушила группа поляків.
14:30. Центральна дитяча бібліотека (пр. Президента Грушевського, 1) - дитячий фільм «У країні чорнокнижника Оза» (Люціян Маєвський).

22 листопада, четвер
14:00. Інститут філології та журналістики, ауд. 101 (вул. Винниченка, 30-А)
«Що можуть мертві в’язні» (Анна Ференц) – присвячений радянським в’язням у польському полоні під час польсько-більшовицької війни 1920 року.
«Чорні барони» (продюсер Стефан Скшипчак) – в окупованій ІІ Речі Посполитій молодих людей не потрібно було висилати на Сибір. Вони гинули, наприклад, в шахтах у Сілезії.
19:00. Кінозал обласної філармонії (пр. Волі, 46) – «Сумна» (Пьотр Матвєйчик). Драма. Як можна подолати сімейну кризу? Що насправді ми знаємо один про одного, живучи під одним дахом?

23 листопада, п’ятниця
14:00. Конференц-зал Бібліотеки СНУ ім. Лесі Українки, закриття кінофестивалю
«Музична партизанка» (Мірослав Дембіньскі, студія «Еверест») – молоді люди хочуть своєю рідною мовою співати в парках, на вулиці. Не можна?
«Переможці і переможені» (Мірослав Дембіньскі, студія «Еверест») – закулісся чемпіонату світу з футболу серед… безхатченків.
19:00. Кінозал обласної філармонії (пр. Волі, 46) – «Не панікуй!» (Бодо Кох). Комедійний фільм молодого режисера про сучасну Польщу і про те, як собі зарадити у житті.

24 листопада, субота

19:00. Кінозал обласної філармонії (пр. Волі, 46) – «День, коли я помру» (Гжегож Ліпєц). Драма. Вранці, як завжди, виходиш із дому і йдеш на роботу. Але, чи повернешся живим?
20:00. Кінозал обласної філармонії (пр. Волі, 46) – «8 на рівні» (Гжегож Ліпєц). Драма. Автомобіль збив людину. У ході слідства випливають жахливі речі…

25 листопада, неділя
19:00, Кінозал обласної філармонії (пр. Волі, 46) – Закриття фестивалю
«Випускний 1947 року» (Януш Маєвський). Фільм про молодого львів’янина, котрого радянські окупанти вигнали зі свого міста. Розповідь про його «нове життя» у Кракові.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: фестиваль
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині відбудеться мандрівний кінофестиваль «БО!». Програма
12 листопад, 2012, 10:26