Лучанин торгував алкоголем із підпільного цеху

Лучанин торгував алкоголем із підпільного цеху
Лучанин у гаражі виготовляв горілку-фальсифікат під найпопулярнішими торговельними марками.

Про це повідомляє прес-служба ДПС Волині.

Акоголь, що реалізовувався під назвами семи найуживаніших брендових горілок, користувався попитом: розрекламовані торговельні марки гарантували якість, а підприємливий лучанин – доступну ціну.

Про реальне походження горілчаного сурогату його споживачі навряд чи здогадувалися, оскільки акцизні марки на кожній пляшці нібито свідчили про легальність продукту.

Втім, співробітники відділу податкової міліції Луцької ОДПІ з’ясували, що акцизні марки – з очевидними ознаками підробки. Власне сама спирто-горілчана продукція у пляшках – теж підробка. А от налагоджене у гаражних приміщеннях виробництво – справжній підпільний цех.

Як розповів перший заступник начальника Луцької ОДПІ- начальник відділу ПМ Тарас Цибулін, власник цього підпільного бізнесу не встиг розгорнути свою діяльність у більших масштабах.

"Ми своєчасно виявили діяльність підпільного цеху. Виготовляти і збувати горілку-фальсифікат сорокарічний лучанин розпочав у липні цього року. А вже наприкінці жовтня наші співробітники мали достатньо напрацювань, щоб задокументувати діяльність підпільного виробництва і припинити його діяльність", - зазначив керівник відділу податкової міліції Луцької ОДПІ.

В ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці вилучили майже 700 марок акцизного податку з ознаками підробки, пристрої та обладнання для виготовлення фальсифікату, 150 корків з цілими захисними кільцями, пластикові дозатори, скляний посуд і майже 500 літрів водо - спиртової суміші і більше півтисячі пляшок готової горілчаної продукції в асортименті, 270 літрів спирту.

„Протидія податкової міліції існуванню тіньового ринку на території оперативного обслуговування - досить активна Сьогодні ми працюємо над тим, щоб з’ясувати канали постачання спирту та підроблених акцизних марок. Водночас застерігаємо громадян від таких підприємницьких ініціатив, як підпільне виробництво піакцизних товарів. Така незаконна діяльність карається позбавленням волі від 3 до 5 років або значними фінансовими санкціями”, - підсумував Тарас Цибулін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанин торгував алкоголем із підпільного цеху
12 листопад, 2012, 10:47