Волинян-резервістів відправили на військовий полігон

Волинян-резервістів відправили на військовий полігон
З Волинського обласного військового комісаріату 26 квітня 2017 року вибула четверта у цьому році команда резервістів, які наразі відновлюють свою боєздатність на військовому полігоні у Рівненській області.

Тривалість зборів складатиме близько 30 діб. Удосконалити навички відповідно до своїх військово-облікових спеціальностей відправились колишні бійці з різних районів Волинської області.

"Під час навчальних зборів резервісти набудуть бойових спроможностей, зможуть передати свій бойовий досвід військовослужбовцям, які нещодавно закінчили навчальні центри і прийшли до війська, а ті, хто раніше звільнився із лав Збройних Сил України поглиблять свої військові навички", - зазначив заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом підполковник Ігор Підлісний.

За його словами, по прибуттю на збори, резервісти забезпечуються безкоштовним харчуванням та проживанням у військовій частині, отримають військову форму одягу, зброю, засоби захисту, проходитимуть підготовку і бойове злагодження у складі бригади.

Також він акцентував, що за всіма резервістами, які призиваються на навчальні збори, включно з часом проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, займана посада та середня заробітна плата на підприємстві.

Всім резервістам гарантоване державне страхування і безкоштовне медичне обслуговуванням у закладах охорони здоров'я Міністерства оборони України під час виконання обов'язків служби у військовому резерві.

Кожному резервісту, залежно від військового звання, виплачується:
одноразова грошова винагорода в кінці року за виконання програми зборів;

грошова виплата із розрахунку до двох мінімальних заробітних плат на місяць за рахунок коштів передбачених у Державному бюджеті України;
якщо він тимчасово не працює та перебуває на обліку в Державному центрі зайнятості — мінімальна заробітна платня за весь період перебування у військовій частині; добові за кожен день перебування у військовій частині.

Наразі триває підготовка до проведення наступних етапів навчальних зборів, тому військові комісаріати Волинської області проводять заходи щодо оповіщення, виклику, проходження медичного огляду усіх резервістів резерву першої черги до інших військових частин.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Джамала вийшла заміж
26 квітень, 2017, 14:35
Волинян-резервістів відправили на військовий полігон
26 квітень, 2017, 14:21