Новий Рік у Луцьку хочуть святкувати по-німецьки

Новий Рік у Луцьку хочуть святкувати по-німецьки
Новий підхід до організації святкування новорічних свят у центральній частині міста запропонувало управління містобудування та архітектури Луцької міської ради.

Як розповів у коментарі Волинським Новинам головний архітектор міста Юрій Казмірук, мова про організацію ярмаркування схожого на ті, що відбуваються у Мюнхені чи Львові.

За словами Юрія Казмірука, зважаючи на те, що до новорічних свят залишається не надто багато часу, управління містобудування та архітектури міськради розробило проектні пропозиції щодо оформлення Театрального майдану, де традиційно збираються на святкування лучани.

Головна з цих пропозицій – розташувати на площі малі архітектурні форми або, іншими словами, торговельні кіоски, що мали б однаковий вигляд.

«Щось за прототипом Мюнхена, Львова, щоб можна було продавати гарячий шоколад, вишиванки, новорічні іграшки, прикраси, книги, глінтвейн (гаряче вино). Такий міні-ярмарок у проміжку між католицьким Різдвом і Старим новим роком. Є модульна пропозиція однієї такої малої архітектурної форми, щоб мати змогу, при нарощенні потужності, з них формувати якусь композицію – хоча б закрити незавершене будівництво фонтану на Театральному майдані. Вони мають бути дерев’яні, легкі, модульні, щоб їх можна було легко демонтувати», ‒ так описав запропоновані зміни Юрій Казмірук.

Посадовець зауважив, якщо виконком погодить пропозицію управління містобудування і архітектури, то для втілення ідеї треба буде визначити замовника з виготовлення кіосків, а також з’ясувати, хто за це все заплатить.

«Бюджет з таким навантаженням не справиться. Та й воно, на мою думку, мало б бути за рахунок інвесторських коштів або за рахунок якогось одного мецената, котрий міг би на якихось фінансових умовах запропонувати це суб’єктам підприємницької діяльності, маючи з того якийсь зиск», ‒ висловився Казмірук.

Головний архітектор міста каже, що таку форму організації дійства з облаштуванням торговельних кіосків для святкового ярмаркування вивчав у Львові, де підприємцям, які виготовили торговельні кіоски, ця справа окупилася за два роки, а ще схоже бачив у Мюнхені.

«Двічі підряд на новорічні свята був у Мюнхені, там і цитрусові продають, і сувеніри продають, і глінтвейн продають, туристів багато. На той час таке дійство, яке підсилює святковість, було б виправдане», ‒ переконаний головний архітектор Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може, і все інше зробить, як у Мюнхені? Чи висять там на фасадах в центрі вульгарні дикі реклами? Чи малюють вивіски червоним по рожевому? Чи паркуються як попало і де попало? Чи прибудовують "курятники" до житлових будинків? чи рубають сквери як заманеться? Чи лізуть у двори із самобудами7 чи називають торгові будки архітектурними формами і проектними пропозиціями?
Відповісти
Гарно та влучно сказано! Ця влада не в змозі думати та робити по европейському. Ім ближче по маскофскі.
Відповісти
Головного архітектора - на мило. Жахливий новий універмаг, вокзал- як "прянічний будиночок" із казок. Ні смаку, ні єдності з будівлями побудованими раніше - тобто гармонії, ні краси в окремо виділеній будівлі, тобто дотримання архітектурного стилю. Жах та й годі. А про тимчасові малі архітекурні говорити недоречно - вони ніколи не псували вигляду Театрального майдану.
Відповісти
Але й вредна жiночка...
Відповісти
Ось і казмірук копійочку вирішив заробити.
Мюнхен, блін-ну необхідно просто заставити Головну площу Луцька торговими ятками!. Живі гроші!. Хтось буде погоджувати "з глибоким смаком", (що смак ГЛИБОКИЙ_ говорить новий чудо годинник), хтось ділитиме місця- лепота!!!!
Після пив"язки в центрі міста махіни універмагу, який -річ в собі- має право на життя , але не на театральній площі- гіганська, немасшабна споруда, що остаточно розвалюе і так нестійку композицію площі, стилістично ні до чого не прив"язана -(копія київського цуму 50 років)-поставити ятки біля Лесі- саме те!
Тут видно европейський смак бувшого зам міністра, міністерський розмах Заслуженого(де, кои, Чим??) ,архітектора України!БРАВО!!!
Відповісти
Про площу і Універмаг:
Театральний майдан накінець добили.
Універмаг своєю брутальною масою задавив навколишні споруди. В свій час комуняки , на противагу собору зваяли дев"ятину,БОМ_Бом.
Але Собор- , перлина Луцька, встояв, і візуально залишився композиційним центром площі.
Романюк, комсомольський екс бос, пішов далі, він круче! На фоні махіни жовтого торжища і Собор, І ТЕАТР, І Леся дрібнота.
Площа перестала існувати яе єдиний об"єкт.
Прийнято рішення кулуарно, на загал виставлене вже після отримання дозволу аф початок робіт, Бо ПАЛИЦЯ!!!! А шавки типу архітектора і мера слухняно стають у позу - Чого зволите?
Бо олігарх платить!
Вокзал- проект цікавий. Тим паче, це реконструкція об"єкту, який мав свою архітектуру, яка не спотворена, а навіть підсилена.
Напевно один з небагатьох вдалих об"єктів у Луцьку за останніх років 10.
"Мюнхен": -бред.
-
Відповісти
Ідею цю казміруку підкинула Танічка Гнатів:)Бо тоді це вже буде культурно-массове дійство,і можна буде по повній зрубати з підприємців гроші.Все що робиться,це лише задля наживи наших чиновників...
Відповісти
Правильно! Прикрити незавершений(10 років!!!) фонтан в самісінькому центрі міста торговими будочками! Чудова ідея від міської архітектури! Завішати спотворені фасади будинків дурнуватою рекламою і встановити чимпобільше торгових "будочок" по Луцьку! А самим чкурнути в Європу... Отака "стратегія"...
Відповісти
Сумно, коли бал правлять недоумки. Або куплені розумники.
На Театральну площу за останні років п"ять було розроблено
5-6 проектів. Мета- об"єднання різнопланових споруду комплекс площі, з єдиною архітектурною ідкєю, з єдиним центром- Святотроїнським собором. Були непогані варіанти.
Що ми отримали бачите самі.
Чому- бо палиця заплатив, Львів"яни нашвидкоруч "зліпили " проектик, якій негайно був збудований.
Мер "відпрацював вкладені у нього інвестиції.
До початку будівництва ніхто проекта не бачив.
Гроші люблять рахунок!
Відповісти
На майбутніх виборах мера воекзал і цум будуть наріжними каменями програми Романюка. Типу миздбули! Великі об"єкти. Самобутні. Один вписався у структуру міста,(вокзал), ніби і стояв тут, другий-як чиряк, але новий.... класний. Не хочу повтоювати папєрєдників, все в тему, особливо про годинник, (в тіні),СОНЯЧНИЙ!!!!! казмірука- тіпа архітектора, який його не прив"язував, ( бо соромно?)
Романюк робить багато. Це перший мер , який має нормальі відносмни з губернатрорм. Як результат- купа грошей на благоустрій , що пішли на місто з області. Це круто.
Але переводити на себе стрілки по вокзалу _ нахабство.
Мер!.Ти не при чому тут! небреши!
З Колесніковим про будівництво вокзалу домовився Башкаленко. Привіз його на вокзал, показав.... Він же організував конкурс на кращий проект вокзалу. Було сім пропозицій. Виграли цей конкурс Бідзіля і Балан. Вони і зробили проект вокзалу і привокзального майдану. Платили за все залізниця -30 млн.грн., за вокзал, Климчук -6 млн .грн. за площу.
Оце і є люди , які "зробили "вокзал. Коля, мер брехливий,, ти тут до чого? Листи передавав, фото, рішав щось з Коесніковим- неибуло цього,не бреши, Ще не вибори!!!
Цум- крутий проект. Я не про архітектуру. Правда площу тепер під цум прийдеться переформатувати. Що вийде- побачимо.
Головне-ми знаємо, хто шо Зробив. А хто БРЕШЕ.
До виборів мера два роки. Брехати Ромаюк почав зарано. Фальстарт.
Далі буде....
Що до мюнххенських розваг- нема нічого білш постійного ніж тимчасове. Матвіїв з Казміруком так загадили місто кіосками, добудовами, палатками, що про Европейський Луцьк год мріяти. Ясно, на Театральній площі купа місця. Можна "втулити" ммасу кіосків. Бізнес, хабарі, життя!
Але нащо? Хто зносити їх буде на Пасху-Казмірук?
Є велика площа перед Білим домом. Там можна взагалі постійно діючий ринок зробити. А біля пам"ятника Л.Українки, поруч з театром ім Т.Г. Шевченка,- торжтще з пивом та медовухою-Казмірук, подумайде, відізвіть пропрзицію! Краще нічого не робіть і не прпорнуйте. Ну не можете ви бути генератором ідей. Зрозумійте це. Дайте дорогу молодим, креативним. У ВІДСТАВКУ!!!!( На мило!)

Відповісти
Десь з рік назад,підсумовуючи результати конкурсу на кращий проект вокзалу Климчук ЗАБОВ"ЯЗАВ ( під камери), Романюка опікуватись цим проектом. На цей час все вже було вирішено між облдерадміністрацією та залізницею. .
Подивіться публікації того часу- все як на долоні. Мер лукавить.
Відповісти
Останні новини
Новий Рік у Луцьку хочуть святкувати по-німецьки
13 листопад, 2012, 16:07