У Луцьку майже 2 тисячі дітей-чорнобильців

У Луцьку майже 2 тисячі дітей-чорнобильців
Станом на квітень 2017 року у Луцьку на диспансерному обліку перебуває 626 дорослих, серед яких 514 ліквідаторів. Крім того, у дитячій поліклініці на обліку 1988 дітей.

Про стан надання медичної допомоги постраждалим внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС під час засідання виконкому 28 квітня інформував начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук.

Він розповів, що для пріоритетного забезпечення меддопомогою ліквідаторів аварії на ЧАЕС та переселених із 30-ти кілометрової зони у КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» передбачено 0, 5 посади терапевта та 1 посаду медсестри.

На диспансерному обліку станом на 1 квітня перебуває 626 людей, з них 514 ліквідаторів та 112 евакуйованих із забруднених територій. 195 із них є інвалідами з причин, пов’язаних із Чорнобильською трагедією.

Так, минулоріч оздоровили 579 осіб. Із них 92 – в умовах стаціонару, 47 – у денних стаціонарах та 48 отримали санаторно-курортне лікування. Поряд із тим у комунальному закладі «Луцька міська дитяча поліклініка» на диспансерному обліку перебуває 1 988 дітей, які мають статус постраждалих від Чорнобильської катастрофи третьої категорії, 31 з яких визнані інвалідами. Усіх дітей оглянуто, і 77,1% із них мають різні захворювання.

Якимчук резюмував, що щороку кількість путівок для оздоровлення відповідних категорій з кожним роком зменшується.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.