Різні інтереси та вік: у прокуратурі назвали причини конфліктів у ковельській колонії

Різні інтереси та вік: у прокуратурі назвали причини конфліктів у ковельській колонії
Заступник прокурора Ярослав Голинський області розповів про резонансні події у Ковельській колонії та пояснив, чому вони виникли.

Про це йшлося під час брифінгу у четвер, 4 травня.

За словами прокурора, за минулий та за 2017 роки не було допущено фактів грубого порушення прав неповнолітніх, які утримуються у місцях несвободи та попереднього ув’язнення, втеч неповнолітніх з таких установ, оголошення голодування, застосування до останніх фізичного насильства.

Також прокурор розповів, що в одному із журналістських розслідувань на всеукраїнському телеканалі йшлося про порушення прав у Ковельській виховній колонії для неповнолітніх. Голинський запевнив, що відомості про це внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань відносно службових осіб та утриманців, які конфліктували між собою.

Основною проблемою таких ситуацій прокурор вважає те, що в колонії утримувалися і особи, які досягли повноліття, та різні за інтересами групи неповнолітніх. На думку прокурора, саме це спонукало до конфліктних ситуації між утриманцями колонії. До слова, усі ситуації зафіксовані медичними працівниками.

За його словами, нині з колонії перевели осіб, які досягли повноліття в інші місця позбавлення волі. За словами Голинського, до закладу постійно навідуються прокурори різних рівнів задля попередження конфліктних ситуацій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Різні інтереси та вік: у прокуратурі назвали причини конфліктів у ковельській колонії
04 травень, 2017, 16:12