На Волині збудують 4 заводи на 200 робочих місць

На Волині збудують 4 заводи на 200 робочих місць
У Старовижівському районі знову видобуватимуть сапропель - цим займеться товариство «Українські органічні ресурси», яка збудує тут 4 заводи.

Про це повідомляє Служба інформації ВОДТРК.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Українські органічні ресурси» обіцяє збудувати чотири підприємства: два - з видобутку і ще два - з переробки сапропелю.

Видобуток корисних копалин планується на водних об’єктах поблизу села Любохини. Окрім розчистки, інвестори обіцяють озера зарибнити.

«Українські органічні ресурси» планують вкласти у видобування і виробництво 40 мільйонів доларів США. Це інвестиції в район і нові робочі місця, яких, до речі, буде створено близько 200.

Довідка

Сапропель (від грец. Saprós - гнилий і pelós - мул, багнюка), мулисті відкладення прісних водойм, що містять велику кількість органічних речовин (лігніно-гумусовий комплекс, вуглеводи, бітуми тощо) в колоїдальному стані. Використовують в лікувальній (фізіотерапевтичної) практиці для аплікацій, розвідних ванн. У сільському господарстві застосовують як добриво (після провітрювання), особливо на кислих і легких піщаних і супіщаних грунтах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині збудують 4 заводи на 200 робочих місць
06 січень, 2012, 15:05