У Формулі-1 змінено правила обгону і маневрів

У Формулі-1 змінено правила обгону і маневрів
Міжнародна федерація автоспорту (ФІА) внесла кілька поправок до регламенту чемпіонату світу Формули-1 на сезон-2012, які спрямовані на більш точні роз'яснення щодо обгонів, поведінки при появі на трасі автомобілів безпеки і зрізання поворотів.

Про це інформує Проспорт.

Одне із актуальних питань – «правило одного маневру». Воно й раніше забороняло гонщику, який обороняє свої позиції, кидати болід вправо-вліво по всій ширині траси. Але фактично, якщо суперникові не вдавалося порівнятися, лідер все одно міг використовувати всю ширину траси. Зокрема, змістившись в сторону на прямій, потім повернутися перед входом в поворот на ідеальну траєкторію. Тепер же такої можливості у гонщиків уже не буде.

«Якщо пілот захищає свою позицію, то він має право змінити свою позицію всього один раз. Крім того, пілот, що захищає позицію і під'їжджає до повороту, тепер зобов'язаний залишити місце на трасі для свого атакуючого суперника, як мінімум, розміром в ширину корпусу», - йдеться у правилах.

Іще один важливий момент - повернення учасників гонки, які відстали, в одне коло з лідером, коли на трасі знаходиться автомобіль безпеки.

«Коли на трасі з'являється автомобіль безпеки, то пілоти, що відстають на коло, можуть обігнати його і, таким чином, увійти в одне коло з лідерами. Однак, якщо автомобіль безпеки вийшов на трасу через дощ, то обгін пелотона заборонено».

Теоретично це дуже важлива процедура, тому що вона дозволяє під час рестарту уникнути негативного фактора у вигляді кругових. Якщо ж керівник гонки вважає, що умови на трасі не підходять для обгонів, на моніторах хронометражу з'явиться напис «відсталі на круг не можуть обганяти».

Крім того, заборонено зрізати повороти навіть на колі прогріву. Зрізання повороту можливо тільки в тому випадку, якщо пілот вилетів з траєкторії за межі траси.

Нарешті, варто відзначити ще одне нововведення. Відрізок траси між першою лінією автомобіля безпеки і початком піт-лейн тепер офіційно називається «в'їздом на піт-лейн». А ділянка від зони боксів до другої лінії автомобіля безпеки – «виїздом з піт-лейн». Обгони в зонах в'їзду і виїзду, яких було чимало в минулому сезоні, тепер поза законом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Формулі-1 змінено правила обгону і маневрів
06 січень, 2012, 14:54