Завдяки коштам ЄС на Волині у сільський клуб вкладуть 400 тисяч євро

Завдяки коштам ЄС на Волині у сільський клуб вкладуть 400 тисяч євро
За підсумками двох етапів розгляду поданих проектів до програми добросусідства «Україна-Польща-Білорусь», Волинська область отримає 23 мільйони євро для реалізації проектів.

Про це 19 листопада, під час оперативної наради, повідомив заступник голови ОДА Едуард Стоєв.

Програма добросусідства передбачає фінансову допомогу для реалізації країнами соціальних проектів.

Нещодавно відбулося сьоме засідання моніторингового комітету програми. За його підсумками перемогло 23 проекти, які мають стосунок до Волинської області.

Зокрема, мова йде про будівництво у Володимирі-Волинському водогону та водоочисної підстанції, закупівля спецзасобів для обласного управління внутрішніх справ, обладнання для обласного територіального управління МНС, реконструкція зоокутка в Луцьку, будівництво нового корпусу санаторію «Пролісок», будівництво каналізації у Шацьку, закупівля обладнання для лікування онкохворих та хворих на туберкульоз у Любомильській лікарні, автомобіля для опікового центру Луцької міської лікарні, будівництво центру адміністративних послуг у Луцьку.

Окрім цього, планується переобладнання сільського клубу під центр дозвілля, культури та відпочинку для Михлинської сільської ради Горохівського району вартістю 400 тисяч євро. Реалізувати зазначені проекти повинні протягом 2013-2014 років.

«Загалом по стратегічних проектах по Волинській області буде використана загальна сума у 10,5 мільйонів євро. Якщо підрахувати стратегічні проекти і проекти інші, по пріоритетам для Волинської області, то по Волинській області буде реалізовуватися проектів на суму у 23 мільйонів євро», - зазначив Стоєв.

Окрім цього, готуються до розгляду у кінці року проекти на суму у 4,4 мільйони євро, де волинські партнери є учасниками у 5 мікропроектах. Вони передбачають участь у семінарах, обмін досвідом, проведення конференцій.

довідка:

Європейський Інструмент Сусідства та Партнерства (ЄІСП) – це ініціатива Європейської Комісії, метою якої є розвиток співробітництва між Європейським Союзом та партнерськими країнами для забезпечення інтегрованого та сталого регіонального розвитку. Основною метою Програми є підтримка процесів прикордонного розвитку.

Цілі програми будуть реалізовуватися через некомерційні проекти в рамках таких пріоритетів та заходів: підвищення конкурентоздатності прикордонних територій; покращення якості життя; інституційна співпраця та підтримка ініціатив місцевих громад.

Загальний бюджет програми: 202,9 мільйонів євро (в тому числі 186,2 мільйонів євро співфінансування ЄС). Всі заходи по проектах мають бути завершені до 31 грудня 2015 року, - пише сайт програми.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, село
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Завдяки коштам ЄС на Волині у сільський клуб вкладуть 400 тисяч євро
19 листопад, 2012, 12:03