Депутат Волинської облради спекався проблемного підприємства?

Депутат Волинської облради спекався проблемного підприємства?
До підприємств Волині з 1 січня 2013 року «постукають у двері» органи влади з проханням підвищити легальну заробітну плату працівникам.

Про це 19 листопада під час оперативної наради розповів голова обласної державної адміністрації Борис Клімчук.

Він зазначив, що якщо у 2010 році на Волині було 157 підприємств, які платили заробітну плату нижче, ніж мінімальну, то нині таких залишилося лише 18.

Зокрема, Клімчук назвав наступні організації, де офіційна заробітна плата становить нижче 1018 гривень у місяць: ПВТП Світязь і його ковельська філія, ЗАТ Західпромбуд, ТОВ Феміда-інтер, ТзОВ Західриба, Володимир-Волинський вузол поштового зв’язку, Любешівський хлібокомбінат райспоживспілки, виробничий коорператив Кременць, Турійське АТП та ПП Рачим’язпром.

Цікаво, що одне з підприємств (Феміда-інтер) приписують депутату обласної ради Василю Столяру. На сайті облради зазначено, що депутат був гендиректором підприємства по 2003 рік. Однак, зі слів Клімчука, депутат стверджує, що продав підприємство з низьким рівнем заробітних плат.

«Столяр мені стверджує, що він комусь її продав. Хто там? Каже, що продав», − зазначив Клімчук.

Окрім цього, Клімчук додав, що нині є 36 підприємств в області, на яких рівень заробітної плати нижче, ніж 1,5 тисяч гривень, однак вище, ніж 1018 гривень. Такий рівень зарплати, на думку Клімчука, є замалим.

«Ми вважаємо, що треба порядним людям за півтори тисячі виходити. Тут «листи щастя» готуємо на цих 18 підприємств, вітання зі святим Миколайчиком, наступаючим Різдвом і Новим роком. І скажіть, що з 1 січня постукаємо у двері їхніх офісів», − зазначив Клімчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Західриба то здається Нікитюка Володимира Сергійовича
Чим Завинив Нікитюк?
Відповісти
а яке його со...че діло? і нема на це б..дло яке завше з перепою управи?
Відповісти