У Луцьку відбулась наукова конференція, присвячена відомому поляку. ФОТО

У Луцьку відбулась наукова конференція, присвячена відомому поляку. ФОТО
У Луцьку відбулась міжнародна конференція, присвячена відомому польському лікарю та педагогу Янушу Корчаку.

Про це повідомила Волинська обласна організація "ОМЕП".

На міжнародній науково-практичній конференції в Луцьку "Концептуальні підходи Януша Корчака як важливі духовні цінності на сучасному етапі", що відбулась 15-16 листопада в бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки говорили про ідеї відомого польського лікаря та педагога.

Ініціатором проведення конференції було Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку.

До слова, делегація з України (члени Волинь ОМЕП - 25 осіб) в цьому році побувала 19-21 квітня на Конгресі ОМЕП «Повага до дитини» у Варшаві, що проходив під патронатом ЮНЕСКО.

Учасників конференції привітали: Кшиштоф Савіцкі - керівник Генерального Консульства Республіки Польща, Анатолій Цьось – проректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі українки, Жанна Вірна – декан факультету психології СНУ, Володимир Пащенко – радник міського голови.

Презентацію важливих аспектів життя та діяльності Януша Корчака представила учасникам конференції голова Волинської обласної громадської організації ОМЕП Інесса Філіппова.

Програмний комітет потурбувався про випуск наукового збірника до початку конференції, щоб дискусія була предметною і цікавою. Своїми теоретичними надбаннями та результатами емпіричних досліджень поділились науковці і практики з чотирьох країн: Ізраїлю, України, Польщі та Росії.

Другий день конференції, 16 листопада, проходив у дошкільному закладі № 2 у Луцьку, де її учасники познайомились з досвідом роботи практиків по розвитку дитини в ігровому середовищі та творчими талантами найменших учасників дійства.

А так як цей день, 16 листопада, був Всесвітнім днем толерантності, то Волинь ОМЕП презентувала присутнім діяльність міської Школи Толерантності. Ця нова форма роботи з педагогічними кадрами та батьками дошкільнят добре зарекомендувала себе в місті.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відбулась наукова конференція, присвячена відомому поляку. ФОТО
21 листопад, 2012, 18:06