22 листопада на Волині: гортаючи календар

22 листопада на Волині: гортаючи календар
Сьогодні день народження відзначають одразу два волинських журналісти Микола Бєлов та Катерина Зубчук.

Цього ж дня особисте свято у протоієрея Михайла Бучака та голови Волинського об’єднання церков християн віри євангельської-п’ятидесятників єпископа Михайла Близнюка (на фото).

Крім того, день народження відзначає член національної спілки художників України Олександр Дишко, завідувач дошкільного навчального закладу №9 Тетяна Ковальова та арт-критик і колекціонер Людмила Березницька.

ВолиньPost вітає усіх зі святом та бажає любові, міцного здоров’я, натхнення у житті та успіхів в роботі!

22 листопада 2004 року - дата початку «помаранчевої» революції в Україні, компанії загальнонаціональних протестів, мітингів, пікетів, страйків і інших акцій громадянської непокори, організованої та проведеної прихильниками Віктора Ющенка, основного кандидата від опозиції на президентських виборах у листопаді - грудні 2004 року. Указом від 19 листопада 2005 року, Президент України Віктор Ющенко встановив свято - День Свободи. Було запропоновано святкувати це свято щорічно, 22 листопада, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, виховання почуттів національної гідності.

У Луцьку цього дня у 2004 році о 14:00 на Театральному майдані Луцька розпочалася стихійна акція протесту проти попередніх результатів другого туру президентських виборів, які оприлюднює Центральна виборча комісія. На майдані з’явились оранжеві намети із символікою передвиборної кампанії Віктора Ющенка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку помер бізон Боря
22 листопад, 2012, 08:50
22 листопада на Волині: гортаючи календар
22 листопад, 2012, 08:00