Журналісти пропонують українцям безкоштовно потрапити на екскурсії в Європу

Журналісти пропонують українцям безкоштовно потрапити на екскурсії в Європу
Журнал «Фокус» опублікував 7 безкоштовних способів побувати на екскурсіях в Європі.

Відвідати німецький зоопарк, прогулятися з гідом по старовинному європейському місту, а також познайомитися з роботою європейських депутатів можна безкоштовно, пише журнал Фокус.

Крім того, у рамках спецпроекту «Красива країна» видання пропонує «200 способів заощадити на подорожах до Європи».

1. Безкоштовна екскурсія в німецький зоопарк

Селитися в готелях при зоопарках дуже вигідно - в цьому випадку квитки в зоопарк для сім'ї з двох дорослих і дитини ви отримаєте безкоштовно. Наприклад, зоопарк Ганновера пропонує ніч у чотиризірковому готелі Novotel в 1 км від зоопарку за 135 євро (1445 гривень) - окремо житло такого класу плюс квитки в зоопарк обійшлися б дорожче на 40-50 євро (430-535 гривень).

2. Краєвиди Парижу з Інституту арабського світу


Вид на Париж зверху прекрасний, але, постоявши в черзі на Ейфелеву вежу і відірвавши від серця 15 євро (160 гривень), на захоплене «ах!» вже не вистачить сил. Безкоштовна і не менш чарівна перспектива відкривається з даху Інституту арабського світу (Institut Du Monde Arabe), що стоїть на набережній Сени фасадом до острова Сіте. Піднімайтеся на ліфті на восьмий поверх і шукайте вихід на терасу - про це місце поки мало хто знає, і натовпів туристів тут не буде.

3. Прогулянка по Іспанії з волонтерами


У багатьох великих іспанських містах волонтери проводять безкоштовні оглядові екскурсії. Вони є в Мадриді, Барселоні та менших містах - Google в допомогу. Правило поширюється і на інші країни Європи: наприклад, на безкоштовну екскурсію ви можете розраховувати в Стокгольмі і Амстердамі. А в деяких випадках можна знайти навіть російськомовного гіда.

4. Вздовж грецького узбережжя з бонусними напоями


Покататися на кораблі уздовж набережної або відвідати нічний концерт традиційної музики на руїнах амфітеатру в Греції можна безкоштовно, просто купивши який-небудь напій. Подібна практика поширена у всій країні: стакан соку або фраппе коштує від 2 до 4 євро (22-43 гривень) Залежно від місця і того, що йде до нього «в навантаження».

5.Відвідини палацу шведського короля під час зміни вартових


У шведського короля - один з найбільших за площею палаців у світі, але вхід туди коштує 100 крон (120 гривень). Але є і безкоштовний спосіб відчути дух монархії і захопитися збереженими традиціями: щоденна зміна варти. Дійство відбувається опівдні на площі перед палацом в Стокгольмі, ось тільки місця краще займати заздалегідь, інакше не розгледить королівських солдатів за спинами туристів.

6.У Швейцарський парламент - без грошей


Швейцарці дуже пишаються своєю збалансованою політичною системою і здатністю утримувати в рамках однієї держави кілька різномовних регіонів. Тому парламент у Берні - не закритий на сім замків секретний об'єкт, а звичайний історичний пам'ятник. У нього вас пустять безкоштовно, проведуть екскурсію, та ще й байки про швейцарських політиків розкажуть. Для входу знадобиться тільки паспорт.

7.Інтерактивний музей у Брюселі «на халяву»


У спеціальному Центрі для відвідувань від Європейського парламенту ви дізнаєтеся про історію та структуру цієї організації. Музей в Брюсселі безкоштовний і дуже захоплюючий, з безліччю мультимедійних експозицій, макетами європейських установ, 360-градусним видом на Європарламент і навіть комп'ютерними іграми. Наприклад, ви можете розсадити по місцях депутатів Європарламенту в залежності від їх ролі, або ж походити по карті Євросоюзу і дізнатися цікаву інформацію про кожному місті, на який ви навели спеціальну підлогову машинку-комп'ютер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Журналісти пропонують українцям безкоштовно потрапити на екскурсії в Європу
22 листопад, 2012, 13:02