Криміналом у справі консула, який збив велосипедистку, займуться поляки

Криміналом у справі консула, який збив велосипедистку, займуться поляки
Крапку в розслідуванні кримінальної справи за фактом аварії зі смертельними наслідками за участю консула поставлять правоохоронці Республіки Польща.

Про це 22 листопада повідомили в прес-службі УМВС України у Волинській області.

Нагадаємо, 26 серпня у селищі Голоби один із консулів Генконсульства Польщі у Луцьку збив велосипедистку, яка від отриманих травм померла.

Працівник консульської установи добровільно пройшов тест на наявність алкоголю в крові, згідно з яким на момент скоєння аварії був тверезим, і з’явився у слідче управління УМВС України у Волинській області для дачі показів.

За цим фактом правоохоронці порушили кримінальну справу за ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

Раніше ЗМІ повідомляли, що консул Генконсульства Польщі у Луцьку є недоторканною особою і не може нести кримінальної відповідальності в Україні.

Начальник відділу розслідування ДТП слідчого управління УМВС України у Волинській області майор міліції Юрій Угланов розповів: «Після проведення розслідування усіх обставин дорожньо-транспортної пригоди справу порушили відносно особи. Однак, враховуючи, що консул був відкликаний із Генерального консульства РП у Луцьку в Республіку Польща, провели всі необхідні і можливі слідчі дії без його участі. Тож матеріали кримінальної справи скерували компетентним органам Республіки Польща для перейняття кримінального переслідування».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Польща, ДТП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Криміналом у справі консула, який збив велосипедистку, займуться поляки
22 листопад, 2012, 13:40