Облрада реорганізує книгарню в Луцьку. Говорять навіть про закриття

Облрада реорганізує книгарню в Луцьку. Говорять навіть про закриття
Волинська обласна рада збирається реорганізувати книгарню "Планета" в Луцьку.

Про це в Facebook пише журналістка Аріна Крапка.

"За часи мого студентства лише там можна було знайти книги певного академічного спрямування.
Наразі, як розповіла директорка магазину, у них великі борги видавництвам за книги. І нещодавно комісія облради (до слова, магазин перебуває в комунальній власності) вирішила, що магазин збитковий, тому його краще реорганізувати".

"Однак працівники магазину побоюються, що йдеться не про реорганізацію, а про ліквідацію його взагалі. За інформацією з моїх джерел, місце книжкового магазину просто пригледіли для кафе і враховуючи те, що наразі є всі підстави для ліквідації "Планети", за рік, а може й раніше на його місці з'явиться ще одне кафе".

"Скажіть мені, лучани: чи хочете ви бачити там кафе, бар, нічний клуб? А, можливо, ще гральні автомати поставлять? Спортлото? Чи не набридло? Не забагато? Все правильно. Магазин потребує змін і оновлень. У нас є прекрасні книжкові магазини. І моя улюблена книгарня "Є". Але чому книжковий магазин, який має саме таку специфіку, ліквідовують?"

"Безперечно, ідеальний варіант - це пошук коштів на його утримання. Бо, за словами директорки Валентини Кузь, сьогодні 200 тисяч гривень боргів видавництвам. Також є боргові зобов'язання за комунальні послуги і тд.

"Складно стало з 2013 року. Раніше ми більш-менш нормально працювали. Ми писали звернення на голову облради Ігоря Палицю, і також я говорила депутатам про програму підтримки. Але нас не чули", - розповідає пані Кузь. За її словами, книгарня працюватиме до серпня. Далі їі закривають. Уже написані заяви на звільнення".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Закриють то таке, а як потім працевлаштуватись з трудовими після того як довели підприємство до банкрутства?
Відповісти
Останні новини
Облрада реорганізує книгарню в Луцьку. Говорять навіть про закриття
09 червень, 2017, 14:53