Батьки «спортсменів з-під Луцькради» погрожували журналістам прокуратурою

Батьки «спортсменів з-під Луцькради» погрожували журналістам прокуратурою
Батьки молодиків спортивної статури, які чатували 6 червня біля Луцької міськради, погрожували журналістам подати заяву до прокуратури.

Про це повідомляє Район. Луцьк.

Нагадаємо, журналісти видання зібрали фото та відеоматеріали подій під міськрадою та ідентифікували особи трьох молодих лучан, які з невизначеною метою знаходилися біля міськради з самого ранку.

Сьогодні ж, 9 червня, мати одного з хлопців, Максима Петрощука, прийшла до редакції, аби вступитися за свого сина і змусити журналістів зняти резонансний матеріал. Прийшов також і батько іншого молодого чоловіка, Антона Гаїнського.

Батьки молодиків кажуть, що їх діти просто гуляли біля міської ради, причому, ніяких грошей вони не отримували за це. А журналісти, на думку батьків, «провокували» хлопців камерами.

Журналістам батьки погрожували «піти з цим матеріалом в прокуратуру» і змусити нести відповідальність, а також чинили психологічний тиск. На пропозицію подати публікацію з позицією молодих людей, де б вони могли пояснити, що робили під стінами міськради, відповіли відмовою.

Довідково:

Статтею 171 Кримінального кодексу встановлено відповідальність за умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Такі діяння караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Переслідування журналіста за виконання професійних обов’язків, за критику, здійснюване службовою особою або групою осіб за попередньою змовою, - карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Цензура в Україні і втручання у професійну діяльність працівників ЗМІ заборонені. Ми, як працівники інтернет-видання, повинні безперешкодно висвітлювати суспільно необхідну інформацію.

У статті 24 ЗУ «Про інформацію» вказано: «Забороняються втручання у професійну діяльність журналістів, контроль за змістом поширюваної інформації, зокрема з метою поширення чи непоширення певної інформації, замовчування суспільно необхідної інформації, накладення заборони на висвітлення окремих тем, показ окремих осіб або поширення інформації про них, заборони критикувати суб'єкти владних повноважень».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ото вже батьки, замість того щоб по вухам надавати своїм чадам вони вступились за них

батьки достойні своїх дітей, що одні виродки, що інші
Відповісти
коли батя лох.... Давно такі коникі не проходять.
Відповісти
"Кретелики" мамам пожалілися. Якби щось сталося ,то б плакали у соплях в поліції чи на суді.
Відповісти
Клоуни, мамочок своїх покликали, як проблеми почались. А треба було раніше думати, а не за 300 під палицю лягати
Відповісти
Бійці федерації МаМА...
Відповісти
Мамині синочки. Срамота
Відповісти
Луцьк - то не Київ, тут все швидко вилазить на поверхню.
Тата і маму зрозуміти можна, за дитину вступились, але то робити треба не погрозами, а привести ПОВНОЛІТНЬОГО бовдура і нехай розкаже, з якої причини в одному місці раптово почали "гуляти" спортсмени різних клубів та що, власне, туди спонукало "піти прогулятись" їхніх діток?
Нехай правду скажуть, якщо вони не сопливі мамині синки і готові відповідати за себе, чи тільки слабішому кулаками свою "мужність" можуть довести?
Відповісти
Останні новини
Батьки «спортсменів з-під Луцькради» погрожували журналістам прокуратурою
09 червень, 2017, 14:58