Книгарня у центрі Луцька погано заробляє, бо лучани мало читають?

Книгарня у центрі Луцька погано заробляє, бо лучани мало читають?
Луцька книгарня «Освіта», що на проспекті Волі, має мізерні прибутки, тому не може відмовитись від пільг на орендну плату.

Про це йшла мова 26 листопада в ході засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Як розповів начальник відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради Тарас Яковлєв, на найближчій сесії розглядатиметься питання про надання пільг по орендній платі за оренду нежитлового приміщення на проспекті Волі, 8 підприємству «Освіта».

Книжковий магазин «Освіта» в центрі Луцька за оренду комунального приміщення мав би сплачувати 6 тисяч гривень щомісяця, однак сплачує лише одну гривню, каже Яковлєв.

А оскільки книгарня заробляє мало, то просить і надалі продовжити пільги. До слова, підприємство «Освіта» є обласною комунальною власністю.

Утім голова бюджетної комісії Олег Чернецький (ВО «Свобода») здивувався і заявив, що «бачить, як можна заробити мільйон» на приміщенні, яке зараз орендує ця книгарня.

«Мільйон там не буде. Цей магазин дійсно дуже мало заробляє. Вони там на нуль виходять, комунальні послуги багато з’їдають… Лучани дуже мало читають, тому в них і прибутки невеликі», – зауважив Яковлєв.

«Я за українську книжку, тому голосую за, хоч в даному випадку це і не економічно», – сказав Чернецький.

Однак у підсумку голосів «за» не вистачило, щоб рекомендувати сесії продовжити пільгову оренду книгарні «Освіта». Чи платитиме цей магазин і далі 1 гривню в місяць за оренду приміщення в центрі Луцька остаточно вирішиться уже на сесії Луцької міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То чому книгарня на 40 кварталі має новинки, має свого покупця, і не збирається міняти товар? І пільг таких немає...
Відповісти
Віддати Чернецькому. Він зробить мавзолей, де продаватимуть заморські парфуми чи золото-срібло. Це зараз більше лучанам потрібне, ніж українська книга.
Відповісти
Не пробували зароблятиу на банках, мобільних салонах, аптеках де ліки вже дорожчі ніж в США? Дорізаєте культуру, книгу, духовність. Замість того, щоб підтримати книгу хочете на ній заробити.
Чи може на приміщення хтось око "поклав"?
Відповісти
А хто ж тоді з комісії проголосував проти?
Відповісти
Забрали в дітей під банк дитячий канцелярський магазин "Школярик" по вул. Лесі Українки, який завжди служив знанням (був книжковим магазином передплатної літератури, магазином букіністичної літератури). Сволоти! Навіть кат українського народу В. Ульянов казав: "Всьо лучшеє - дєтям!". Паскуди! Лихварі жидівські! Ростовщики ненажерливі! Колись покійника-лихваря за християнським звичаєм заборонялось навіть ховати на християнському цвинтарі, а зараз вони правлять балом. Нечисть пограбувала дітей!
Відповісти
Пане Тарасе, це не люди мало читають, це книги сьогодні стільки коштують, що не кожен зможе собі дозволити купити 2-3 книги в місяць. Я "за" комунальні чи державні заклади, але повністю підтримую автора "Читаю".
Відповісти
дивно таке чути. Перш ніж щось ліквідовувати, краще залучіть молодь до проекту:збережи книгарню. якщо дорослі не мають креативного розуму, то може молодь знайде якесь рішення...
зробіть конкурс проектів і самі побачите - скільки всого можна зробити!
Відповісти
Миллион? Круто, может стоило его послушать, пусть расскажет.
Відповісти
Збірка "300 поезій" Ліни Костенко в "Освіті" коштує... 80 грн, коли в "Знанні" вона ж - тіль ки 50, і цей магазин, певно ж, теж заробляє на ній щось? При цьому й оренду платить не одну гривню. Прикриватися інтересами української книги тут ницо, при такі
Відповісти
при такій ціновій політиці "Освіти". Приміщення у центрі міста, працівники мають зарплату, десятиліттями не міняють місця роботи. А прибутків - нуль, так не може бути. Набридло це прикривання інтересами України своїх банальних приватних інтересів.
Відповісти
Я в цій книгарні ще жодного разу, ЖОДНОГО не знайшла потрібної мені книги. І ще. Хочете продавати книги - то поставте їх так, щоб їх можна було взяти з полиці, і прогорнути дві-три сторінки, а не понаставляли тих книжок за 3 метра за прилавком, і як хочеш - так і вибирай. Хоч пальцем в небо тикай.
Відповісти
Останні новини
Книгарня у центрі Луцька погано заробляє, бо лучани мало читають?
26 листопад, 2012, 17:45