Валентина Пушкарчук прокоментувала заяву Поліщука, що «з нею розберуться»

Валентина Пушкарчук прокоментувала заяву Поліщука, що «з нею розберуться»
Суддя Луцького міськрайонного суду Валентина Пушкарчук вважає вихід телесюжетів про її житло та родину розправою за винесене рішення про поновлення Юлії Вусенко на посаді секретаря Луцької міської ради.

Суддя розповіла, що до неї не звертався ніхто із журналістів ні з проханням прокоментувати прийняте рішення, ні з приводу її декларації. Натомість знімальна група телеканалу «Аверс» проникла без дозволу в її житло, – пише інтернет-видання Волинь24.

«В п’ятницю ввечері я гуляла в місті з донькою і внучкою. Телефонує невістка, з якою ми проживаємо разом, і каже, що до нас ввірвалися якісь люди, нібито кореспонденти», – розповіла суддя.

За словами Марти, яка проживає в цивільному шлюбі із сином судді, вона повернулася після роботи додому, вхідні двері закрила, проте не замкнула. Пішла до ванни перевдягатися, як почула, що гавкає собака і по квартирі хтось ходить. Жінка вийшла і побачила сторонніх людей, які почали питати, чи тут проживає суддя Валентина Пушкарчук.

«Вона сказала, що тут проживає, але зараз – на роботі. І попросила вийти. Хто дав право заходити в моє житло? Окрім того, що це – приватна власність, і таке проникнення в квартиру – це вже кримінал, житло судді захищене окремим статусом. Журналісти не розуміють, що поставили в небезпеку моє життя і життя моїх рідних? Я маю справу із різними людьми, із злочинцями, а після кожного суду завжди одна сторона не задоволена. 25 років працюю і такого ще не було», – обурюється суддя.

«Перед цією квартирою знімальна група вже встигла заїхати до мого колишнього чоловіка, який проживає в Зміїнці. Показали в сюжеті і вулицю, і номер будинку… усе це, звісно, супроводжувалось негативними коментарями. Також «вичислили», де живе моя донька. У сюжеті не показали, але також їздили до однокласника колишнього чоловіка – у нього теж прізвище Пушкарчук і по-батькові – Петрович. Питали в нього про будинок, про мене: де живу і з ким. Вирішили, що він – мій брат», – каже представниця Феміди.

Суддя переконана, що персональні дані журналісти отримали за сприяння Луцької міської ради. Зокрема, їм надали інформацію, що Валентина Пушкарчук досі перебуває на «квартирній черзі».

Як пояснила суддя, знімати з квартирної черги – обов’язок міської ради. Коли придбала квартиру (половину вартості платила сама, половину – відшкодувала судова адміністрація), отримала відповідне рішення Луцької міської ради, чому з черги не зняли – запитання до чиновників.

Після виходу сюжету, до Валентини Пушкарчук звернулася знімальна група «1+1» з проханням прокоментувати рішення. Разом із ними завітали журналісти «Аверсу» і знову задавали питання про житло і родину.

«Я нічого не приховую, тому розповіла: жила і в тій квартирі, де зараз дочка мешкає. І ще в двох квартирах на ДПЗ. І в Маневичах мала квартиру колись. То вони зробили новий сюжет про «подробиці життя судді і її дочки», де сказали, що суддя повідомила нібито має дві квартири на ДПЗ і одну – в Маневичах, які не внесла в декларацію… Я не знаю, чий це телеканал, кому це треба – я ніколи в це не вникала і вникати не буду. Але це вже вийшло за всі рамки і, звісно, я буду звертатися у відповідні органи», – каже суддя.

«Усе це пов’язую із справою за позовом Юлії Вусенко до міської ради про поновлення на посаді і визнання незаконним рішення. До винесення рішення не було ні тиску, ні непорозумінь. А те, що почалося після, я розцінюю як розправу. Не знаю, чому міська рада вирішила, що вже не просто влада їхня, місто їхнє, а й суд – теж їхній… Нинішній секретар ради Ігор Поліщук офіційно на сесії заявляє, що вони зі мною розберуться… З чим «розберуться»? Мені соромно, що юристи, які були представниками в суді, допускають такі маніпуляції», – коментує ситуацію Валентина Пушкарчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Надіюсь що саме ця суддя буде судити Полішука!!!
Відповісти
За все приходиться платити - треба тримати ніс по вітру....
Відповісти
Провчіть тих "запроданців-журналістів" з Аверсу... а то вже бридко дивитися щовечора на їхні замовні сюжети в 21.30 ... нехай самі трохи походять до суду... Невже вони думають, що влада віддасть місто в руки Поліщуку... звісно що ні... Ще й можуть "закрити" натрохи !!! - якщо буде робити дурниці ... і ніхто за нього з Швейцарії не "потягне мазу"...
Відповісти
Якраз то АВЕРС нам допомігзупинитирейдерській захватом підвалу Молоді13б,без рішення мешканців Грабко здала в оренду п:тана
Відповісти