В Україні зникли 10 автомобільних заводів

В Україні зникли 10 автомобільних заводів
За останні 20 років в Україні перестали випускати автомобілі 10 автозаводів.

Про це повідомляє Асоціація "Укравтопром", пише Радіо-Ера.

Нагадаємо, Корпорація «Богдан» у вересні не випустила жодного легкового автомобіля, у той час як у вересні минуло річ з конвеєра зійшли 2,3 тисячі легковиків. Більше того, на Луцькому заводі корпорації у вересні був випущений лише один автобус.

"Повністю перестали випускати автомобілі такі підприємства як "КримавтоГАЗ" (Сімферорполь), "УкрВолгатехсервіс" (Бориспіль), "Чернігівавтодеталь" (Чернігів), КАРЗ № 5 (Київ), КАРЗ № 6 (Київ), "Анто-Рус" (Херсон), IVECO-КрАЗ (Кременчук), "Автоагрегат" (Краснодон), "АЗ МО" (Київ).

Завод ЛуАЗ (Луцьк) припинив виробництво легкових автомобілів. А ці автозаводи раніше випускали десятки тисяч автомобілів на рік", - уточнюється в повідомленні.

Спеціалісти "Укравтопрому" вважають, що через відсутність умов, що стимулюють автомобільне виробництво, Україна може повністю втратити всю галузь.

"У грудні вже будуть зупинені Запорізький автомобільний завод (ЗАЗ), і черкаський "Богдан". Замовлення на КрАЗ і ЛАЗ - мінімальні.

Утилізаційний збір, який почав діяти в Росії з 1 вересня, фактично зупиняє українську автомобільну промисловість", - наголошують в асоціації.

В "Укравтопромі" сподіваються, що Верховна Рада ухвалить закон про утилізаційний збір на імпорт автомобілів, яким дасть змогу зупинити падіння виробництва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спеціалісти "Укравтопрому" вважають, що через відсутність умов, що стимулюють автомобільне виробництво, Україна може повністю втратити всю галузь.

а нормальні люди вважають, що всілякі "спеціалісти" і лоббісти цього у ВР просто не дають громадянам купувати за реальну ціну якісне авто.

боротися за автопром треба не диким розмитненням, зборами і поборами, а конкуренцією ціна/якість між автовиробниками.

якщо хтось вирішив купити тойоту, то він ніколи не буде дивитись у сторону део, скільки не стимулюй антилюдськими законами.

нехай всі без виключення чиновники, після прийняття таких чудових мір по врятуванню укравтопрому,куплять для службових потреб за бюджетні кошти українські авто, а попередній автопарк реалізують через аукціон.
бо їздити за народні гроші у броньованому мерсі і розказувати, на чому має їздити простий громадянин дуже просто.
Відповісти
ну деж той простий чоловяга купить собі автомобіль, якщо він польщі коштує 5000 грн, ав Україні 45000 рг з такими поборами, стидались би людей смішити
Відповісти