В Україні різко подорожчають іномарки, - експерти. ВІДЕО

В Україні різко подорожчають іномарки, - експерти. ВІДЕО
Автоексперти попереджають: ще до кінця року іномарки можуть подорожчати на десятки тисяч гривень.

За прогнозами фахівців, деякі іномарки незабаром подорожчають, а інші можуть взагалі зникнути з ринку, повідомляє ТСН.

Верховна рада вже проголосувала у першому читанні закон про утилізаційний збір, який піднімає вартість автомобілів іноземного виробництва від 9 до 30 тисяч гривень.

"На автомобіль півтора літра це буде вже 9 тисяч додатково податок потрібно буде заплатити. На 3,5 літра це вже 30 тисяч гривень. Ми розуміємо, для чого це потрібно буде зробити? Щоб імпортні автомобілі стали для українських покупців непідйомні", - повідомив гендиректор асоціації дилерів та автоімпортерів Олег Назаренко.

Утилізаційний збір Україна планує запровадити слідом за Росією. Гроші збирають з власників нових автомобілів, щоб через багато років спеціальна фірма розібрала і порізала його на брухт. Але наразі немає ні самих фірм, ні розрахунків, чому збиратимуть саме такі суми.

"Де логіка? Ми хочемо утилізувати автомобіль або зібрати гроші? Якщо зібрати гроші, то не треба біле називати чорним", - дивується гендиректор "Нісан Україна" Андрій Нестеренко.

Якщо утилізаційний збір введуть тільки на іномарки, як це й планують, вартість вітчизняних машин також зросте, прогнозують імпортери. Адже виробники навряд чи відмовляться від додаткового заробітку. Отже, програє покупець, переконують вони.

Також питання залишається зі старими вітчизняними авто, які десятиліттями гниють на подвір'ях будинків. Поки що цю проблему намагаються вирішити за рахунок покупців нових авто.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авто, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я так зрозумів що це стосується авто куплених в автосалонах. Цікаво як щодо бувших у використанні автомобілів які превезені із Європи?Це якось вплине на їх вартість?
Відповісти
пакращення!!! Йде пакращення!!! Ура, товарісчі, ура!

Від Волині пройшли три нафтових олігарха, де хто має літаки і гвинтокрили, яке їм діло до того, що дорогі погані і скоро не буде на чому по них їздити простому люду?

Пакращення, пакращення...
Відповісти
Це все так тупо!

Я, наприклад, не збираюсь купляти ланоси чи форци, а тим більше тази - це все велике Г!!!!!!! Ви, або виробляйте дійсно хороші автомобілі (всі потужності і кадри для того є), або зникайте з ринку і не заважайте людям... і скасуйте нарешті це кончене "золоте" розмитнення...!!!!!
Відповісти
шоб скасувати золоте розмитнення, треба ліквідувати верховну раду і трьох лобістів цього блага.
Обирають олігархів, ті лобіюють свій бізнес, а виборці жаліються, що такі закони, що жити не можна.
Відповісти
ЯК Достали ці козли з верховної ЗРАДИ !!!!
Відповісти