За луцький «Діснейленд» візьметься прокуратура

За луцький «Діснейленд» візьметься прокуратура
Прокуратура міста Луцька здійснить перевірку законності будівництва дитячого ігрового майданчика «Діснейленд» поблизу центрального парку.

Про це стало відомо 28 листопада під час сесії Луцької міської ради.

Депутат міської ради Роман Бондарук (ВО «Батьківщина») подав запит до прокуратури міста Луцька з метою перевірити законність будівництва дитячого майданчика, яке відбувається поряд з парком. Його будує підприємець Алла Рожанська.

За його словами, до нього звернулися мешканці будинків № 8 та 10 на проспекті Волі. Мешканці вважають, що будівництво відбувається із порушенням закону. На їхню думку, документи на земляні роботи оформлені неналежним чином. Розміщення тимчасових споруд у тому місці не підтверджено нормативними документами.

Мешканці занепокоєні встановленням бетонних стовбців паркану. Вони також зазначають, що роботи розпочалися раніше, ніж забудовник отримав дозвільні документи.

Свою думку проти будівництва майданчика у мережі Facebook висловила Світлана Андрейчин, дочка архітектора Ростислава Метельцького. За її словами, він проектував цю ділянку і майдан біля обкому (тепер головний корпус СНУ) у 1950-х роках. Спуск до парку проектувався як єдиний архітектурний ансамбль із майданом та обкомівськими будинками на ньому.

Дочка архітектора вважає, що будівництво майданчика зруйнує цілісний ансамбль ділянки.

Депутати підтримали запит колеги. Перевірку будівництва здійснить прокуратура.

Нагадаємо, дозвіл на будівництво «Діснейленд» надали забудовнику Рожанській в липні 2012 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Романюк на це знову образився: "ну то шо тепер, кущі і чагарники мають бути, так?" - якось так висловився. шкода, що він вважає, що боротьба з чагарниками - це забудова рахітським способом. тут можна ще багато говорити і сперечатися, але достатньо було б всього лиш одного слова, одного рішення, однієї позиції Головного Архітектора міста! Він би на самому етапі видання дозволу зачмирив би таку пропозицію. Але слова архітектора ми не чуємо...
Відповісти
Ця Рожанська - колишній директор Мадагаскару. Кажуть, що ii звільнили со скандалом, займалася не справами кафе, а тільки піаром своєї персони, за гроші власників. а репутацію після такого "діректора" Мадагаскар так і не відновив - продався Соло Піце. Подивимося, що буде з цим Діснейлендом.
Відповісти
"...мешканці будинків № 8 та 10 на проспекті Волі. Мешканці вважають, що будівництво відбувається із порушенням закону. На їхню думку, документи на земляні роботи оформлені неналежним чином." - що?!!! мешканці вважають... та що за бредні,та тим мешканцям до одного місця,що і де будується!Їм просто дали грошей конкуруючі забудовники от вони й плетуть!!! А поки тяганина триває територія все заростає бур"яном ...
Відповісти
Вся площа проектувалась і будувалась групою луцьких арзітекторів як єдиний архітектурний ансамбль, який найкращим чином підкреслює переваги ландшафту та створює єдину композицію. Адміністративний будинок-архітектор Бородін Ю.В., симетричні будинки біля нього - архітектор БАбій І.П., симетричні будинки з протилежного боку - Юровська К.Л та Рейтер І., фонтани (збереглись тільки на фото)та схил в парк -архітектор Метельницький Р.Г
Будьте точними у відтворення інформацїї!
Відповісти
Вместо того, чтобы привести в порядок ландшафт, решили что проще его полностью испортить. Там, кроме зеленых насаждений, больше ничего и не смотрится. А "диснейлендам" место в парке, благо площади там достаточно.
Відповісти
Якщо мера тема, то для галочки перевірка. Комсомолець банкір та кум. Він же не місцевий йому по барабану. Коли вже реприватизація та сезон відстрілу?
Відповісти
Останні новини
За луцький «Діснейленд» візьметься прокуратура
28 листопад, 2012, 12:15