Сморід із Вересневого не шкодить здоров’ю лучан, – лікар

Сморід із Вересневого не шкодить здоров’ю лучан, – лікар
У повітрі поблизу Гнідавського цукрового заводу аміак та сірководень, які є складовими неприємного запаху, у межах норми.

Такий висновок зробили експерти львівської лабораторії, – пише Волинь24.

20 червня представники Компанії «Центр ЛТД» зібрали кілька проб на межі санітарно-захисної зони біля Гнідавського цукрового заводу. Мета перевірки – контроль шкідливих викидів в атмосферне повітря, зокрема, рівню аміаку та сірководню. Саме ці речовини є хімічними складниками смороду і при перевищенні норми можуть впливати на погіршення стану здоров’я.

При гранично допустимій концентрації аміаку 0,2, максимальний показник, який виявили при дослідженні у Луцьку – 0,17. Такий рівень зафіксували вранці – у проміжку від 8.00 до 8.25. В обідню пору показник опустився до 0,01.

Згідно із державними нормами, допустимий рівень сірководню – 0,08. Аналізи в середньому показали 0,04, максимально – 0,06.

«В пробах атмосферного повітря перевищення гранично допустимої концентрації досліджуваної речовини: аміаку та сірководню не виявлено згідно Державних санітарних правил охорони атмосферного повітря населених місць», – йдеться у висновку за підписом санітарного лікаря Олександра Когута.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нікого не ВАЛИТЬ вач Учений. Нема смороду -нема проблеми. Пахнючкі хай купляють і не буде смороду.Засипте нетралізатор запаху якиїсь. робіть а не з приборчиками походили, літру вдули і типу все в нормі. Смердить всеодно даже якщо не перевищені допустимі норми шкідливих. Висновок шкідливі речовини всеодно є.
Відповісти
парфюм з наційональним шармом не може шкодити патрійотам!
Відповісти
ВСЕ В нормі . А ШО цим мудакам дивувати у них у Львові по коліна сміття .Ждем туристів з Мозамбіку.
Відповісти
Скоро напишуть, що цей сморід ще й корисний.
Відповісти
"Відмазуються" як тільки можуть, аби нічого не робити. Щось мені здається, що за викиди цих відходів, дали комусь доброго хабаря, аби ніхто цим не займався.
Відповісти
Останні новини
Сморід із Вересневого не шкодить здоров’ю лучан, – лікар
30 червень, 2017, 15:08