Вулицю у центрі Луцька пропонують розширити

Вулицю у центрі Луцька пропонують розширити
Вулицю Кривий Вал у центрі Луцька пропонують розширити, щоб автомобілям було більше місця.

Про це йшлося 29 листопада під час сесії Луцької міської ради.

Депутат Сергій Григоренко (позафракційний) запропонував розширити вулицю Кривий Вал, бо вона дуже вузька для автомобілів. Він зазначив, що в деяких місцях ширина тротуару сягає 4 метри. Григоренко вважає, що таку ширину краще віддати для проїду автомобілів.

Депутат Богдан Шиба (позафракційний) вважає, що розширення Кривого Валу - абсурд. За його словами, вулиця входить в зону регульованої забудови, а також в охоронну зону заповідника "Старий Луцьк", тому приймати такі рішення не можна. Шиба вважає доцільним залишити теперішню ширину вулиці.

Міський голова Микола Романюк запропонував частково вирішити проблеми з рухом на тісній вулиці за допомогою влаштування стоянки на місці історичного будинку Павла Тутковського на вулиці Кривий Вал, 37. Будинок відомого українського вченого перетворився в руїну, тож там можна було б влаштувати стоянку. Тим більше, орендар ділянки Валерій Феоктістов саме звернувся з проханням продовжити термін оренди.

Головний архітектор міста Юрій Казмірук зазначив, що управління містобудування та архітектури міськради замовило проект схеми регулювання транспортного та пішохідного руху в центральній частині Луцька. Там будуть вказані потреби і пропозиції для організації руху.

Зрештою, депутати вирішили не приймати поки що ніякого рішення, а вивчити питання детальніше. Оренду Феоктістову поки не продовжили.

Довідка

Вулиця Кривий Вал — одна з давніх вулиць луцького середмістя, яка простягається від Набережної до вулиці Глушець, перетинаючи вулиці Богдана Хмельницького та Лесі Українки.

Вулиця має стару забудову ХІХ-ХХ століть, на ній розташовані кілька пам'яток архітектури. Назва вулиці відображає давнє функціональне призначення території. Тут був вал із укріпленнями. Вал реконструювали як непотрібний на початку ХІХ століття. На його місці зробили вулицю.

Тутковський Павло Аполлонович — український геолог, географ і педагог. Один з основоположників геології й географії України. Проживав в будинку за адресою Кривий Вал, 37.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
1. Вперше погоджуюсь з Шибою )

2. Куди розширювати? То ж майже провулок? У тего Григоренка таки не всi дома.

Зробiть проiжджу частину мiж Хмельницького i Набережною! Бо ж там як у забитому селi дорога розбита й тротуари понiвеченi. А будиночки ж там першоi половини ХХ-го сторiччя.

Відповісти
Григоренка ЖЖот: то в замку шлюбнi ночi пропагандуе, то вже Кривий Вал розширяти хоче...

Йопрст - ну що у дядька в головi?
Відповісти
нема голови. Дупа є у кріслі сидіти і вистачить :-)
Відповісти
"замовило проект схеми регулювання транспортного та пішохідного руху в центральній частині Луцька" а в кого замовило ніхто не знає?
Відповісти
"Міський голова Микола Романюк запропонував частково вирішити проблеми з рухом на тісній вулиці за допомогою влаштування стоянки на місці історичного будинку Павла Тутковського на вулиці Кривий Вал, 37" місто зручніше коли в ньому менше машин, чим більше авт омобілів і автостоянок - тим більше машин буде з'являтися - і це призведе до ще більших проблем з транспортом.
Відповісти
Класне фото доречі
Відповісти
фото моє)
Відповісти
Ага, розширити Кривий Вал! Григоренко, ти вже зовсім бахнувся?? Я розумію що до нового говноторгового центру, який ніяким чином не вписується в архітектурний ансамбль треба під'їзди, бо бабло все вирішує, але ж, падли, будьте людьми, увімкныть мізки! Засрете місто - вам це таки згадають.
Відповісти
А я б запропонувала, щоб Кривий Вал ще вужчим зробити, щоб таки вже точно там машин не ставили. Протрясіть свої дупи народні депутати і бізнесмени, а то попривикали в банк та установи ледь не в двері заїжджати.
Відповісти
а я пропоную зробити проїзд через цю вулицю платним, поставити шлагбаум, як біля там таму і кому ну дуже треба гривню заплатить за годинку, а інший подумає, чи пройтись пішки.
У європі таке дуже практикують у центральних частинах історичних міст.
Стримує напливи, навіть туристичні автобуси тікають, щоб пару євро заощадити на пиво. Ну і гроші додаткові у бюджет, тільки окреме КП не треба створювати, звичайна банківська інкасація на спец рахунок позбавляє паразитів і кровососів, які тільки і мріють, щоб родичів прилаштувати та на буджеті урвати.
Не про те думають, не про те. А головне - розширити, це декілька мільонів, які вже не повернуться, а от шлагбаум - всього двадцять тис гривень в мінус, зато плюс щоденні надходження, відібється за півроку, потім тільки прибутки.
Відповісти
Правда-матінка, якби могли то і в туалет на авто свої д-пи возили... Отак себе треба вміти любити... і ім*я славетної Лесі Українки та її вулицю зганьбили своїми "автодупами", бо свою жо.. з машини виносять тільки біля бутіків та ресторанів...
Відповісти
Той, кому 50 і більше років повинні пам'ятати, що вулиці та провулки старої частини міста та нинішнього середмістя були викладені правдивою кам'яною бруківкою.Цікаво, що візерунки кладки різнилися і це надавало вулицям особливої неповторності... залишки цієї розкоші це де-не-де продираються крізь асвальт чи лежать під шаром щербатої цементної плитки, яка нині чомусь називається "бруківкою". На вул. Кривий Вал ще якось збереглася частинка латаної-перелатаної та не раз колупаної комунальниками брукованої дороги - відреставрувати б її... а який гарний сквер там був...та на його місці повстала архітектурна потвора, яка погрожує стати довгобудом. А яка доцільність в ній була? Лучани! Не даймо знищити ще одну вулицю нашого міста. Подивіться, адже завдяки активній позиції городян, у багатьох містах України вдалося відстояти сквери, зелені насадження, дитячі майданчики...
Відповісти
Добре, що прізвища цих депутатів-дурнів стають відомими широкій громадськості
Відповісти
Колись довелося побувати у приміщенні Національного банку, що на вул. Градний Узвіз, там побачив табличку польською мовою про будівлю банку та його його архітектора.Подумалося, що це своєрідний автограф - підпис автора під своїм твором за який йому не буде соромно перед нащадками. Пропоную встановлювати такі таблички на новітніх архітектурних "шедеврах" типу будівлі на вул. Кривий Вал, "Буратіно" та ін. Нехай усі поіменно знають своїх "ваятелів і зодчих"
Відповісти
Отличная идея. Жалко, что не внедрят в жизнь.
Відповісти
внедрим)
Відповісти
Ждем-с :)
Відповісти
А коли у Григоренка взагалі були нормальні ідеї??? Завше, як "висвітлить свою геніальність", то здається, що белени об*ївся
Відповісти