На Волині фінішує конкурс на кращий проект парку, скверу чи пам’ятної алеї

На Волині фінішує конкурс на кращий проект парку, скверу чи пам’ятної алеї
На Волині добігає завершення Конкурс на кращий проект дендрологічного парку, скверу чи пам’ятної алеї.

Протягом червня на розгляд журі у лісогосподарські підприємства стали надходити учнівські роботи, - повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Особливу увагу, кажуть у відомстві, привернув проект «Ландшафтний дизайн шкільного подвір’я» учениці 8 класу Боголюбської школи (Луцький район) Каріни Михальчук, яка працювала під керівництвом вчителя біології Віри Суханової.

У висновках дівчина пише: «Всі ці знання (мається на увазі, отримані під час роботи над проектом) знадобляться у моїй майбутній професії, адже я хочу стати інженером по ландшафтному дизайну. Моя мета – вступити до Київського Національного університету біоресурсів та природокористування на факультет «Лісове і садово-паркове господарство».
Якщо я здобуду омріяну професію, я обов’язково приїду до своєї школи і зроблю все від мене можливе, щоб таки втілити цей свій проект у життя, або створити ще кращий і сучасніший. Я вірю, що поки навчатимусь, Україна вийде з економічної кризи, значно покращить свої економічні та соціальні позиції, так, що біля кожної сільської школи буду затишний, квітучий райський куточок».

Неабияк вразили проекти, які надійшли на розгляд городоцьких лісівників, – «Рокарій у ландшафтному дизайні шкільного подвір’я» та «Зелена мозаїка в ландшафтному дизайні шкільного подвір’я», підготовлені учнями 8 класу НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ с. Городок» Прилісненської ОТГ Маневицького р-ну під керівництвом директора школи.

Ескізи майбутніх зелених зон виконані у 3D-форматі – на дерев’яній основі із пластикових зразків кущів та декоративного каміння.

Цікавим є виконання проекту Каріни Кузави та Ангеліни Мельник (2004 р . н.) із Рожищенського р-ну – школа с. Топільне «Ландшафтний дизайн шкільної клумби». Дівчатка виконували роботу під керівництвом вчителя біології і географії Наталії Маркової. Робота виконана як аплікація, до якої додається детальний опис.

«Біля школи села Машів є обеліск Слави полеглим воїнам у Другій світовій війні. Щороку свято Перемоги там збирається усе село, аби віддати шану тим, хто захищав Україну. Хочеться цей куточок Слави зробити більш затишним і з сучасним оформленням. Тоді кожен день усім учням, вчителям та батькам, які будуть проходити повз, буде мило глянути на декоративні вічнозелені кущики, ошатні древця та клумби», – розпочала опис проекту учениця 11 класу Машівської ЗОШ (Любомльський р-н) Марія Чуєш.

23 липня визначать переможців на рівні державних лісогосподарських підприємств (районному), а вже 30 липня обласна конкурсна комісія розгляне три кращих роботи і визначать переможців, щоб вручити їм чималі грошові винагороди.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині фінішує конкурс на кращий проект парку, скверу чи пам’ятної алеї
05 липень, 2017, 20:52