Якщо не демонтує, то можу сама його зіпхнути з будинку, - лучанка про вітряк на багатоповерхівці

Якщо не демонтує, то можу сама його зіпхнути з будинку, - лучанка про вітряк на багатоповерхівці
Мешканці однієї з багатоповерхівок Луцька скаржаться на вітряк, який підприємець встановив на даху їхнього будинку. Кажуть, окрім того, що вітряк руйнує будівлю, він ще й створює багато шуму.

Про це розповіли жителі будинку на проспекті Соборності, 38 у середу, 5 липня.

Мешканець будинку Іван каже, що підприємець, котрий встановив вітряк, сам мешкає у приватному будинку. А свою конструкцію збудував для того, аби продавати людям відновлювальну енергетику. Проте місцеві проти таких технологій, тому що вони завдають шкоди будинку.




«Саме перше, чого ми хочемо, аби його демонтували, це шум. Потім, це руйнація будинку, руйнація ліфтної шахти. Вітряк влаштований на цій шахті, і від нього йде велика вібрація. Вже на 6-му поверсі, якщо вітряк працює, прикладаєш руку до стіни, чути ту вібрацію», - каже Іван.

«Найбільше страждають жителі верхніх поверхів. А шахта ліфту від вібрації вже починає руйнуватись. Будинку 25 років і ліфт старенький. Якщо щось трапиться, то хто носитиме старших людей на верхні поверхи?» - додає місцева жителька Алла.






Мешканці розповідають, що цей підприємець вже намагався встановити вітряк на даху Соборності 38а, проте звідти його вигнали. Дозволів на спорудження він не показував.

«Ніякого дозволу ніхто не бачив. Він тихо встановив цей вітряк, і сказав жителям будинку, що продаватиме їм електроенергію. Він його поставив тут, бо в будинку немає ОСББ», - каже Алла.

Іван розповідає, що після збору підписів міська рада зобов’язала підприємця демонтувати вітряк протягом 10 днів.

«Почувши цей вой від вітряка, народ взбунтувався, збирали підписи для міської ради, щоб демонтувати вітряк. Тільки тоді той підприємець відключив його. Але міська влада зобов’язали його за 10 днів демонтувати вітряк. А якщо після 10-ти днів він не демонтує, то я можу сама його зіпхнути з будинку. Воно ж незаконне, документів ніяких немає. В міській раді сказали, що дозволів на встановлення цьому підприємцю ніхто не давав. Він почав свою діяльність з обману», - скаржиться Алла.

«В цивілізованих країнах вітрові АЕС стоять далеко в полі і нікому не заважають жити спокійно. Мають усі дозволи», - додає вона.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Невже ні в кого із жильців будинку не знайдеться болгарки і краплі сміливості, щоби прибрати вітряка? Якщо законні методи не діють, тоді залишається тільки брати ситуацію у свох руки.
Відповісти
Тоді для чого вони дозволили його встановити, тільки не треба говорити ,що пароля це ніхто нікого не питав, чердаки на кришу закриті на замок. Спочатку робите ,потім - думаєте.
Відповісти
І при чому тут ОСББ? З балансу МЖК будинки зняті ще з вересня 2016р(читайте законодавство).Люди монтують залізяку і ніхто не бачить,а потім гвалт.Помогіте!Почніть вже головою думати,це ж ваше житло.
Відповісти
Ганяю так, що срав пес, бо мій батя робить на АЕС. Елєктрокар®
Відповісти
Вот так на Украине всё так
Відповісти
Вони чекають покі за них зробить демонтаж хтось інший
Відповісти
Люди деграданти... Завдає шкоду будинку не більше чим телевізійна антена, а ось екологія від того покращується.
Відповісти
Доречі люди думають жопою не йдуть на вибори і потім ниють ой яке погане життя...) На що заслуговуєте те і маєте.
Відповісти
Проживаю в цьому будинку. Немає ніяких вібрацій. А роботу вітряка в домі не чути. Лише за метрів 20-30 від будинку і в дуже вітряну погоду. А тріщини в будинку у нас від постійних підтоплень в підвалі. Це просто волинська жаба душить. Як так... дозволу незапитали.... а як шгрп ставили в дворі... чого не возмущались так як за вітряк? Просто є такі люди, які живуть по принципу "ні собі, ні людям". Взагалі в нашому домі набагато серйозніші проблеми є. І нажаль... ті хто хочуть їх вирішити... це крапля в морі..
Відповісти
Останні новини
Якщо не демонтує, то можу сама його зіпхнути з будинку, - лучанка про вітряк на багатоповерхівці
05 липень, 2017, 21:33