Відкрита відповідь ІА «ВолиньPost» голові «УКРОПу» на Волині В’ячеславу Рубльову

Відкрита відповідь ІА «ВолиньPost» голові «УКРОПу» на Волині В’ячеславу Рубльову
Відкрита відповідь Голові Волинської обласної регіональної парторганізації «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» В’ячеславу Рубльову.

Шановний В'ячеславе Володимировичу!

В своєму зверненні до Інформаційного агентства «ВолиньPost» щодо розміщення публікації, в якій порівняли подій в Луцьку з подіями на окупованих територіях, Ви вимагаєте від нашої редакції спростування та вибачень.

ДИВИТИСЯ ПУБЛІКАЦІЮ «ЛУЦЬКИЙ УКРОП ПОРІВНЯЛИ З ДОНЕЦЬКИМИ СЄПАРАМИ»

У зв’язку з цим хочемо звернути Вашу увагу на наступне. Інформаційне агентство «ВолиньPost» не є автором цього матеріалу і думки, викладені в публікації, можуть не співпадати з точкою зору редакції. Якщо Ви уважно вивчили статтю, то Ви, напевне, побачили, що ми ні в чому не звинувачували «УКРОП», а лише розповіли про точку зору одного з користувачів соціальної мережі Facebook. Як журналісти, перед поширенням цієї статті, ми мали переконатися, що користувач, який зробив це порівняння, мав на це підстави.

Наводимо Вам результати нашого аналізу.

1. У дописі Сергія Мельничука йдеться «УКРОП – захопив владу в Луцьку без виборів». Нагадаємо, що на чергових виборах міського голови кандидат від «УКРОПу» програв вибори Миколі Романюку. Тобто більшість лучан не довірили «УКРОПу» керувати містом. Але після смерті Романюка т.в.о. міського голови стає «укропівець» Поліщук. Не через всенародні вибори, а через голосування в міськраді. Де неправда?

2. У дописі Сергія Мельничука йдеться «УКРОП – Використовують залякування та побиття опонентів, палять машини». В нас немає прямих доказів, що це робить саме «УКРОП». Проте мова не про нас, а про точку зору пана Мельничука.

Чи мав він підстави так вважати? За останній час в Луцьку скоїли напад на представника АЗОВу Андрія Д’яченка, який є в опозиції до «УКРОПу», згорів автомобіль народного депутата Ігоря Лапіна, який є в опозиції до «УКРОПу», скоїли напад на члена партії «Народний контроль» Михайла Шелепа, партія якого є в опозиції до УКРОПу. При цьому жоден представник вашої партії не постраждав. В коментарях в соцмережах Д’яченко та Лапін заявляли, що це все помста за їх політичну позицію. Чи дає все це підстави підозрювати «УКРОП»?

3. У дописі Сергія Мельничука йдеться «УКРОП – використовує тітушок та найманців». Після того, як суд першої інстанції постановив відновити на посаді Юлію Вусенко біля будівля міської ради зібралися десятки молодиків спортивної зовнішності, яких в народі називають «тітушками». Ваші політичні опоненти в соціальних мережах неодноразово заявляли, що саме Ваша політична сила стоїть за цими спортсменами. Тому ця інформація також не є позицією нашої редакції, а є реакцією луцьких політиків.

4. У дописі Сергія Мельничука йдеться «УКРОП – заволоділи місцевими ЗМІ та ведуть бурхливу пропаганду для зомбування місцевого населення». Вам має бути відомо, що Інформаційне агентство «Волинські новини», однойменна газета та телеканал «Аверс» належать бенефіціарам «УКРОПу». В мережі є багато прикладів, як інформацію з цих ресурсів спростовували як таку, що не відповідає дійсності. Спростування відбувалося навіть на рівні державних органів (ситуації з «контрафактною горілкою»). То де в цьому питанні «брехня» чи «наклеп»?

5. У дописі Сергія Мельничука йдеться «УКРОП – використовують гроші олігархів для підкупу політиків та чиновників». Про спроби «домовитися» від імені «УКРОПу» повідомляли екс-заступники міського голови, які не погодилися і самі пішли у відставку. Про служіння «олігархам» писав на своїй сторінці Олег Ляшко, коли критикував своїх однопартійців за те, що вони почали в ЛМР голосувати синхронно з «УКРОПом», за що їх було виключено з партії та розпочата процедура по їхньому відкликанню. Тому це претензії не до нашої редакції.

6. У дописі Сергія Мельничука йдеться «УКРОП – не підкорюються українським судам та зневажають закони України». Нагадаємо Вам, що луцький суд постановив поновити на роботі Юлію Вусенко. Відповідно до закону про поновлення на роботі відбувається виключно через «наказ або розпорядження». Документи такого типу може видавати виключно міський голова або т.в.о. міського голови. В міської ради немає повноважень видавати такий документ.

Однак за ініціативи представника «УКРОПу» Ігоря Поліщука питання відновлення на роботі Вусенко поставили на голосування міськради. Всупереч чинному законодавству. Більше того, прокуратурою Луцька була порушена кримінальна справа проти громадянина Поліщука за невиконання рішення суду. Поліщук пішов з посади секретаря ЛМР так і не виконавши рішення суду.

І щодо законності. Луцький суд визнав незаконним та скасував рішення про звільнення Вусенко з посади секретаря ЛМР. Апеляційний суд визнав незаконним та скасував рішення про призначення Поліщука секретарем міської ради. Згодом Луцький суд визнав незаконним та скасував ще одне рішення луцької ради про внесення змін до регламенту ЛМР. То скільки ще Вам потрібно рішень судів, щоб Ви погодилися, що Ваша політична сила в міській раді в тому числі приймає незаконні рішення та нехтує законами України?

Отже, редакція ВолиньPost дійшла висновку, що в Сергія Мельничука були об’єктивні та суб’єктивні підстави для таких висновків. Ми, як журналісти, не висловлювали нашу позицію по всіх цих питаннях у відповідній статті. Ми лише відобразили думку з мережі, яку, зауважимо, підтримали десятки користувачів.

Тому нам дивно чути звинувачення в наш бік. Більше того, вказувати журналістам, що їм можна писати, а що ні – це кримінальний злочин! Наша робота охороняється та гарантується Конституцією та Законами України. Якщо у Вас є претензії до наших матеріалів, пропонуємо Вам діяти в цивілізований спосіб, а саме – звертатися до суду.

З повагою,
Редакція Інформаційного агентства «ВолиньPost»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ВолиньПост став жовтою пресою!!!
Відповісти
О так то,пане Рубльов! Насипте тепер журналістам солі (читати "кропу") на хвіст...
Відповісти
Сергій Мельничук це що, комбат Айдару?
Відповісти
А ще у Луцьку ходять по квартирах та пропонують агітувати знайомих та близьких людей голосувати на наступних виборах міського голови за людину від УКРОПу (звичано ж за грошову винагороду). Видно Поліщука пропихають. Дивно що за це ніхто не пише.
Відповісти
пропихати будуть родича жінки палиці, теперішнього першого зама, який призначений незаконно, він вже в ківерцях накерував, вже мали селюха грицюка з ківерців, який програв всі вибори...
Відповісти
Дякую ВП за Вашу позицію!!! Сподіваюсь ця банда скоро буде розпущена, а її керуюча частина буде притягнена до відповідальності! Головне, щоб не порозбігались, бо зараз велика частина членів укропа це колишні регіонали!
Відповісти
прокоментував на волинських новинах інформацію щодо гарячої води,а їхні тупі журналісти спочатку опублікували,а потім видалили...А написав,що рейтинг Поліщука,як кандидата в мери,такий,як температура води з гарячого крана...
Відповісти
Особисто знайомий з Гривньовим не порядна людина не дотримується слова
Відповісти
Останні новини
Відкрита відповідь ІА «ВолиньPost» голові «УКРОПу» на Волині В’ячеславу Рубльову
11 липень, 2017, 14:11