Пустовіт боїться громаду? Слухань по смороду не буде

Пустовіт боїться громаду? Слухань по смороду не буде
Луцький активіст Дмитро Климук розкритикував міську раду за те, що вона не вдається до жорсткіших дій у справі вирішення проблеми смороду.

Про це він написав на сторінці у Facebook, коментуючи лист міськради щодо громадських слухань про сморід.

Публікуємо допис у скороченому обсязі, без змін і правок:



"1. Міськрада займається підміною понять. Зустріч, яку пропонує Григорій Пустовіт (на фото), ні до чого не може зобов'язати чиновників міста. Громадські слухання - є інструментом місцевого самоврядування, коли громада напрацьовує рішення та просить, аби міськрада їх прийняла!"

"2. Те, що міськрада не пішла на зустріч громаді, та не врахувала підписи 3823 Лучан через, як на мене формальності, які ніяк не впливають на поставлену проблему, доводить лиш те, що міськрада робить не достатньо заходів для вирішення проблеми та боїться, що громада зобов'яже на слуханнях своїм рішенням жорсткіше реагувати на дану проблему".

"Насамкінець хочу запевнити всіх, хто підписався чи просто кого зачіпає дана проблема: громадські слухання будуть, і всі члени оргкомітету від громади докладуть максимум зусиль аби їх провести".

Зауважимо, що в коментарях під одним з дописів Климука 13 липня радник в.о. міського голови Ігор Поліщук пообіцяв, що слухання відбудуться 19 липня. Але пізніше змінив формулювання і сказав, що йтиметься не про слухання, а про зустріч.





Нагадаємо, сморід "тероризує" місто та сусідні села цього року від березня. Одна з причин смороду - поєднання відходів біоетанолу на території цукрового заводу з каналізаційними стоками мікрорайону Вересневе.

На початку червня у мікрорайон приїжджав голова облради Ігор Палиця та керівництво міської ради на чолі з в.о. мера Ігорем Поліщуком. Вони обіцяли вирішити проблему смороду.

Однак лучани досі не можуть дочекатись від влади обіцяного. А 24 червня до народного депутата Ігоря Лапіна звернулися лучани з ЛПЗ, які просять його "підняти проблему" на центральний рівень.

10 липня активісти передали майже 4 тисячі підписів лучан під вимогою провести громадські слухання щодо смороду, але в мерії через формальність людям відмовили.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пустовіт боїться громаду? Слухань по смороду не буде
17 липень, 2017, 13:55