Волинські діти-чорнобильці безкоштовно відпочили у Німеччині

Волинські діти-чорнобильці безкоштовно відпочили у Німеччині
Під керівництвом голови облорганізації Товариства Червоного Хреста України Валентини Пришко червонохрестівці втретє за період співпраці з німецькими колегами відправили на оздоровлення в ФРН групу дітей із постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС районів Волині.

Поїздку організували на запрошення німецького Червоного Хреста з м.Бад Нойєнар-Арвайлер землі Райнланд-Пфальц, - пише «Волинська газета».

20 волинян із Маневицького, Камінь-Каширського і Любешівського р-нів, які мають статус сироти, напівсироти та дітей із багатодітних сімей, на Батьківщину повернулися з масою позитивних емоцій. І це не дивно, адже вони мали змогу насолодитися відпочинком в Центрі «Лаахерзеехауз»у Марія-Лаахер на озері Лаахер.

Уже першого дня юні волиняни відвідали музей «В країні вулканів», де подивилися за виверженням вулканів з допомогою мультимедійного обладнання. Крім того, відвідали унікальну лаву-підвал у вигляді системи тунелів та шахт довжиною 30 метрів під м.Мендіг, де в сердньовіччя добували сірий базальт.

Гостям із Волині запам’яталися незабутні купання у відкритих та закритих басейнах аквапарку «Дайхвелле» у м.Нойвід, екскурся в м.Кобленец, де річка Мозель впадає в Рейн та поїздка на фунікулері до фортеці.

Трасав Нюрбургрінгу, побудована ще 90 років тому – місце де проводяться основні автомобільні змагання і в наш час. Тож навіть екскурсія нею на автобусі – теж тема для особливо теплих спогадів. Як і візит на фірму «Capricorn», де виготовляють запчастиних до спортивних машин, та екскурсія по м.Нюрбург.

«Кожен день перебування у Німеччині був насиченим та цікавим по-своєму. Адже волинські червонохрестівці мали виїзд і до м. Вайберн, де відбулася екскурсія до туфових каменів та розломів у супроводі скелелазів. Також цього дня мимали зустріч зі спонсорами, представниками молодіжного Червоного Хреста м.Вайберн, – говорить Валентина Пришко.

Сім насичених позитивними емоціями днів пролетіли на одному диханні. В знак подяки за чудовий прийом, німецькі колеги мали змогу насолодитися концертом під час якого, кожен із відпочиваючих, в українському національному одязі висловив слова подяки.

«Маємо надію, що не в останнє будемо оздоровлювати волинян в Німеччині, продовжуючи 11-річну співпрацю з німецьким округом Арвайлер федеральної землі Райнланд-Пфальц», – зауважує Валентина Пришко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
як можуть бути діти Чорнобильці , якщо від аваріїї минули 30 років. Чорнобильці їхні дідусі, ну може батьки - хто там народився. А діти років по 10 які чорнобильці ????
Відповісти
Останні новини
Волинські діти-чорнобильці безкоштовно відпочили у Німеччині
26 липень, 2017, 12:07