Луцьк хоче об'єднатися з трьома селами

Луцьк хоче об'єднатися з трьома селами
Луцьк планує об'єднатися з трьома сільрадами: Прилуцька, Підгайцівська та Гіркополонківська.

За це рішення проголосували депутати міської ради під час засідання 28-ої сесії.

Начальник департаменту економічної політики Олександр Озінович зазначив, що 31 травня під час круглого столу громадяни виступили з ініціативою щодо добровільного об’єднання навколо Луцька.

«31 травня ці громадяни виступили з ініціативою щодо добровільного об’єднання навколо міста Луцька громад сільських рад Прилуцької, Підгайцівської, а також Гіркополонківської. 30 червня відбулось громадське обговорення у формі круглого стола, де було прийнято рішення на чергову сесію міської ради підготувати проект рішення про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад та делагування представника до спільної робочої групи», - розповів Озімович.

«Планується делегувати від міської ради до спільної робочої групи першого заступника міського голови Григорія Недопада», - додав він.

Підготовчий період для об’єднання займе не менше 5-6 місяці.

«Буде обговорення із сільськими радами. Потім ще підготовка документів. Ще це рішення прийматиме Верховна рада...», - мовив чиновник.

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук зауважив, що добровільне об’днання із трьома сільрадами - це процес на перспективу Луцька.

«Потрібно, щоб Луцьк став більшим. Цей процес на перспективу нашого міста. Від цього залежить ким ми будемо у майбутньому», - сказав Данильчук.

Свободівець Микола Федік додав: «Це стратегічне питання в площині розвитку Луцька. Луцьк - один з найменших обласних центрів. Я б хотів звернутись до авторів проекту рішення і попросити їх наступного разу підходити грунтовніше до таких важливих питань. Це питання треба вирішувати комплексно. Тльки тоді з нами захочуть обєднуватись навколишні громади. Адже зараз не всі навколишні громади хочуть бути у складі Луцька».

Натомість Ігор Поліщук з "УКРОПу" більше розглядає це питання у перспективі майбутніх виборів мера Луцька та депутатів ради.

«Це хороша можливість призначити у Луцьку вибори міського голови. Ми маємо проявити гідність, поставити інтереси лучан вище та проголосувати за цей проект. Єдиним правилним виходом мають бути перевибори всіх депутатів міської ради», - сказав він.

Натомість позафракційний Микола Яручик пригадав, що навесні "Народний контроль" ініціював активізацію процесу об'єднання Луцька з селами. Однак тоді "УКРОП" чомусь не підтримав цієї пропозиції, а сьогодні ж партійці змінили думку.

«Цей проект нестиме перезагрузку всіх депутів, яких об’єднають перевибори... Павло Данильчук організував підписи за об’єднання, тоді не всі депутати ставили свої підписи за це. Зараз ж вони виступають за. Це буде добре і для міста, і для нас усіх. Треба до цього відноситись спокійно та виважено», - Микола Яручик.

Зрештою депутати взялися голосувати і 40-ма голосами підтримали це рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай Луцьк собі хоче. А села ні.
Відповісти
Це тільки для того.щоб 9ти поверхівки можна було будувати в цих селах
Відповісти