У Луцьку – благодійна виставка-реквієм пам’яті Володимира Бабія

У Луцьку – благодійна виставка-реквієм пам’яті Володимира Бабія
У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва презентували виставку ікон на склі та картин бійця танкового батальйону 54-ї бригади Володимира Бабія, який відійшов у вічність 16 липня.

Про це пише Наталія Малімон на шпальтах видання День.

Організатори назвали захід виставкою-реквієм, бо звучали і спогади про хлопця, який дуже мало не дожив до свого 22-річчя, мав важку хворобу, але так багато людей спонукав робити і продовжувати те добро, яким він щедро ділився зі світом. Тому й роботи його продаються, бо потрібні кошти для порятунку Настуні Абрамчук, яку нині рятують у турецькій клініці.

Володимир Бабій мав непросту долю. Медичний волонтер лікар-реаніматолог Тетяна Білінскі, котра дуже багато опікувалася Бабієм, cтавить питання: чому все частіше діагностують онкозахворювання в учасників АТО та військових волонтерів? За життя Володя Бабій давав відповідь на це питання: хімічна зброя, яку застосовує противник українських солдатів.

За життя Володимир Бабій без вагань продав свій найдорожчий скарб: прапор, підписаний Святославом Вакарчуком, для порятунку семирічної Настуні Абрамчук, у якої – пухлина головного мозку.

Він провідував дівчинку у лікарні, сам на короткий термін вийшовши з онкодиспансера, він дарував іграшки та свої картини, які почав малювати, тільки захворівши. Він продавав свої картини, аби допомогти хлопчику Данилку, в якого діагностували рак крові.

Допомагав збирати кошти, аби купити скрипку, про яку мріяла 14-річна Надійка, котра перенесла 5 операцій... І разом з волонтером Інною Голдованською привіз придбану скрипку Надійці в село і вручив.

Кошти, зібрані на лікування самого Володі і які на його прохання зберігалися у Інни Голдованської, після його смерті волонтери розділили між Настунею Абрамчук та Богданом Шведом, воїном АТО: вони мають ту ж біду, яку привіз з неоголошеної війни на сході Володя. І саме ними він переймався в останні тижні свого життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку – благодійна виставка-реквієм пам’яті Володимира Бабія
26 липень, 2017, 23:08