Патрульні прокоментували скандал із кайданками

Патрульні прокоментували скандал із кайданками
В управлінні патрульної поліції Луцька пояснили застосування кайданків до водія в облцентрі Волині.

Коментар опублікували на сторінці відомства у Facebook.

«Сьогодні в соцмережах користувач Діма Крищук опублікував фрагмент відео, на якому патрульні нібито жорстко поводяться з громадянином під час затримання учора, 25 липня. Фрагмент відео вирваний з контексту, а допис є неправдивим та некоректним щодо правоохоронців. Хочемо внести ясність і розповісти, як усе було», - стверджують у патрульній поліції.

За інформацією правоохоронці, 25 липня близько 14:00 на перехресті вулиць Ковельська-Глушець працював екіпаж патрульних та оформляв адмінматеріали на водіїв-порушників.

До полісменів під’їхав Volkswagen Transporter, водій якого почав заважати роботі патрульних. Зокрема він сказав, що вони залишили автомобіль на перехресті, та пред’являв інші звинувачення.

Варто зауважити, що місце для проїзду транспорту було, а маячки службового автомобіля були увімкнені, тобто патрульні були при виконанні службових обов’язків.

Інспектор патрульної поліції вказав водієві та пасажирові, що ті не пристебнуті пасками безпеки, та попросив показати посвідчення водія. Чоловік відреагував агресивно і заявив, що нічого не пред’являтиме.

Після численних прохань і попереджень це зробити водія було тимчасово затримано на підставі ЗУ «Про Національну поліцію», а оскільки він продовжував агресивну поведінку та злісну непокору правоохоронцям, ті застосували кайданки.

Варто зауважити, що і водій, і пасажир, який знімав інцидент на відео, виражались нецензурними словами на адресу полісменів. Врешті, за це вони отримали по протоколу за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство), а водій ще й отримав протокол за ст. 185 (злісна непокора) та об’єднану постанову за ч. 5 121 і ч. 1 ст. 126 КУпАП.

«Цікаво, що в квітні 2017 року цей же водій двічі за день був зупинений патрульними. Перший раз він також у цьому ж місці, що й вчора, зупинився та вказував полісменам, як працювати, хоча сам в цей час одночасно порушував ПДР, розмовляючи по телефону за кермом. Тоді на нього винесли відповідну постанову. Цього ж самого дня інший екіпаж вдруге оформив на водія постанову за розмови по телефону за кермом. Водій двічі сплатив штраф у розмірі 425 гривень», - йдеться у повідомленні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Інспектор патрульної поліції вказав водієві та пасажирові, що ті не пристебнуті пасками безпеки" - Інспектора, а ви вкурсі що водій і пасажир повинні бути пристібноті під час руху ТЗ, а якщо він зупинився, то відповідно може бути не пристебнутий.
Відповісти
Де відео з камер поліцейських? Слова поліцейського який вже прославився негативно на ютубі мало чого варті.
Відповісти
Коли машина стоїть не обовязково сидіти пристебнутим,це смішно,зробив зауваження а ці два пса до..бались,ось така реальність!!!!!
Відповісти
Постанови про паски і розмови по тел. Людині яка робить зауваження, це дибілізм нашої поліції,тим більше якщо машина не рухається,цирк!!!!методи мусаров!!!
Відповісти
В на підставі якого нормативного документації горе поціліянти відчинили чужу власність? До суду цих аваковських холуїв.
Відповісти
Викладіть відео з нагрудної камери цих НЕАДЕКВАТІВ !!!
Відповісти
"на адресу полісменів". Та вони гірше поліцаїв, а до полісменів їм ще рости і рости. Якщо доростуть.
Відповісти
не ліз би до поліцейських, не мав би клопоту, люди на роботі, а воно їми командувати хоче.
якщо порушення з їх боку побачів - то фіксуй і йди в прокуратуру, а не як бидло гонор свій показувати, а потім по всьому інтернету із себе "тєрпілу" робити!
Відповісти
Правельно зробили, а то вже ментів ні за кого мають
Відповісти
Все правильно зробили. Тільки треба жорсткіше діяти і меньше сюсюкати.
Відповісти
Бидло треба наказувати,крутеликів рилом в асфальт.
Відповісти
Так це бидло хамило, материлось і показували свою зверхність. Мало дій робить поліція. Електрошокер і пр застосовувати, і такий непотріб гасити. Тварюки, які думають шо царі, мають бути наказані жорстоко
Відповісти
. На землю бика( . Тільки так і треба. Жорсткіше і все ок!
Відповісти
Останні новини
Патрульні прокоментували скандал із кайданками
26 липень, 2017, 22:02