Луцький адвокат виграв війну із правоохоронцями

Луцький адвокат виграв війну із правоохоронцями
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ поставив крапку у чотирирічній скандальній історії протистояння правоохоронних органів та луцького адвоката Олега Антонюка.

Чоловік опинився на лаві підсудних через те, що надміру успішно захищав свого клієнта, повідомляє IA ZIK.

В лютому 2009 року проти лучанина Андрія Логвиненка порушили карну справу через буцімто поширення наркотиків. Парубок – інвалід третьої групи, свого часу вживав наркотичні засоби. Захищав його адвокат Олег Антонюк, а свідком виступала нинішня постраждала – Олена Димальська. У першій судовій інстанції Андрія Логвиненка визнали винним і нібито засудили до восьми років перебування за ґратами.

Натомість Апеляційний суд знайшов суперечності в матеріалах справи і відправив її на дорозслідування.

Невдовзі правоохоронці порушили кримінальну справу вже проти Олега Антонюка. За версією слідства, він тиснув на свідка – Олену Димальську – і погрожував убивством їй та її малолітнім дітям. Окрім того, ще одним фігурантом справи стала Лілія Бутько – мати Андрія Логвиненка. Справу вели працівники УБОЗу.

Щоправда, правоохоронці в усіх судових інстанціях зазнали нищівної поразки. Правосуддя визнало, що матеріали справи шиті «білими нитками». Однак прокуратура пішла до останнього, подавши касаційну скаргу.

Колегія суддів Судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ розглянула кримінальну справу за касаційними скаргами заступника прокурора Волині та постраждалої Димальської на виправдувальний вирок Луцького міськрайонного суду та ухвалу Апеляційного суду Волинської області. Ці вердикти служителів Феміди визнавали невинними Антонюка, Логвиненка та Бутько в інкримінованих злодіяннях.

Зрештою, і в третій інстанції суд виправдав усіх трьох. Як розповів ЗМІ адвокат Олег Антонюк, тепер неприємності уже чекають на горе-правоохоронців.

«Ми маємо намір позиватися щодо відшкодування моральної та матеріальної шкоди, спричиненої безпідставним переслідуванням. А також добиватися притягнення до кримінальної відповідальності винних у фабрикуванні справи», – повідомив Антонюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Олег, молодець! Ти показав приклад, що при бажанні можна розбити вщент гнилу міліцейську систему, не дивлячись на чотирирічні перепитії. Справедливість є, за неї варто боротися. Хай менти тепер платять по повній.
Відповісти
Так буде з кожним...
Відповісти
Про ефективність роботи правоохоронних органів свідчить факт зникнення валютчиків під універмагом при зміні власника. Одна людна зробила більше ніж всі правоохоронці разом з обласною і міською владою.Вивчайте досвід!
Відповісти
Останні новини
Луцький адвокат виграв війну із правоохоронцями
04 грудень, 2012, 16:35