Суд над податківцем у Луцьку: адвокат зробив неординарну заяву

Суд над податківцем у Луцьку: адвокат зробив неординарну заяву
Екс-глава Печерського суду Києва, захисник податківця Руслана Вандьо, Микола Замковенко зробив неординарну заяву в суді.

Як повідомила в Facebook журналістка Оксана Петрук, 2 серпня мало відбутися чергове засідання у справі двох хабарників з волинської податкової: заступника начальника ГУ ДФС в області Руслана Вандьо та начальника відділу Віктора Полюховича. Однак, якщо минулого разу його не дочекався один з адвокатів (бо йому раптово стало зле), то цього разу не дочекалися свідки. Адже початок слухання затягнувся майже на годину.

Головуючий у справі суддя Ігор Ясельський попрохав захисників обвинувачуваного заступника начальника ГУ ДФС у Волинській області надати довідку від лікаря про те, що один з адвокатів справді почувався погано.

«Громадськість цікавиться чи була підстава відкладати засідання. Прокурор теж. Чи могли б ви надати довідку», - сказав суддя.

«Ваша честь, хто ці люди в залі? Вони не представники податкової, вони не юристи… Що вони тут роблять? Я розумію, що наше засідання відкрите, але вони не мають права просити щось у суду. Я розцінюю це як тиск на суд. І на це є відповідна стаття Кримінального кодексу. Якщо так далі буде продовжуватися, то я звернуся до суду з клопотанням, про заборону присутності цих людей у судовому засіданні», - резюмував екс-глава Печерського суду Києва, а нині захисник податківця-хабарника Руслана Вандьо, Микола Замковенко.

Він також запевнив, що на наступне засідання привезе довідку від лікаря, хоча його напарник перед тим зауважив, що лікарняного листка йому не виписували.

9 серпня о 10:00 колегія суддів Ясельський, Покидюк, Артиш продовжить слухання справи. У засідання вже викликали повістками керівника підприємства «Кроноспан UA» Наталію Покінську та колег-фіскалів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Суд над податківцем у Луцьку: адвокат зробив неординарну заяву
08 серпень, 2017, 10:44