В Україні стартував військовий призов

В Україні стартував військовий призов
В Україні 8-го серпня розпочався позачерговий призов до армії.

За наказом президента Петра Порошенка до 31 серпня молодих людей призовного віку (від 20 до 27 років) будуть забирати на службу, - пише Сьогодні.

Після цього призовну кампанію призупинять і відновлять тільки в жовтні. Як відзначили в Генштабі, такий призов проводять у зв'язку з недобором у Національну гвардію під час травневого призову.

В Україні на строкову службу в армію призивають двічі на рік: навесні та восени. Всього під призов цього року повинні були потрапити близько 30 тисяч осіб. Більше 14 тисяч осіб призвали в травні-червні і приблизно стільки ж призовуть у жовтні-листопаді.

Однак, за наказом глави держави призов проведуть чотири замість двох разів. Так, у травні паралельно провели призов офіцерів запасу, а в серпні проводять додатковий набір у Національну гвардію.

У цьому місяці по всій країні повістку будуть розсилати українцям віком від 20 до 27 років. З них відберуть приблизно 1000 бійців, яких відправлять на службу в Національну гвардію. Як відзначають в Генеральному штабі, повноцінним призовом "серпневу кампанію" назвати не можна – її проводять у зв'язку з реформою і для доукомплектації Нацгвардії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.