На «Ягодині» - черги із вантажівок

На «Ягодині» - черги із вантажівок
На міжнародному пункті «Ягодин» з’явилися черги із вантажівок. Митники запевнили, що ситуація – не надзвичайна, і черги зменшаться вже за 8-10 годин.

Про це повідомляє ТСН.

Як пояснив заступник начальника митного посту «Ягодин» Олександр Католик, така ситуація склалася з кількох причин.

По-перше, КПП «Ягодин» як найбільш потужний на західному кордоні приймає 60-70% потоку вантажного транспорту. А перед святами багато перевізників в очікуванні вихідних днів на внутрішніх митницях поїхали напряму на «Ягодин». І така ситуація є звичайною напередодні свят, - зауважив Католик.

«Всі транспортні потоки залежать від внутрішніх митниць, які оформлюють товар в режимі експорту. І зрозуміло, що попереду чотири вихідних дні, і багато внутрішніх митниць, наприклад, дніпропетровські, кіровоградські тощо, які є більш експортно спрямованими, не будуть здійснювати свої процедури митного оформлення товарів. Тому всі перевізники обирають логістично кращий напрямок, а це – «Ягодин», - пояснив митник.

Другою причиною ситуації, що склалася, є новий Митний кодекс, згідно з яким митники не можуть визначати, на який пункт пропуску їхати перевізникам, роблячи таким чином перерозподіл потоків і знижуючи навантаження на деякі митниці.

Ще одним важливим моментом, наголосив Католик, є налагодження пропускного режиму з польської сторони. Тобто українська сторона не може пропустити більше транспортних засобів, аніж прийме Польща.

«Згідно з меморандумом, підписаним 1,5 року тому українською та польською сторонами, ми беремо 300 транспортних засобів на в'їзд в Україну за одну робочу зміну, а польська сторона бере максимально 200-250. Вона зі свого боку не виконує, у зв'язку з чим неодноразово було проведені зустрічі на рівні митниці, і зараз вже проводяться на рівні керівництва ДФС. Але поки що ми працюємо в такому режимі», - зауважив Олександр Католик.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.