Чоловіка, який «замінував» супермаркет, посадили на Волині до «психушки»

Чоловіка, який «замінував» супермаркет, посадили на Волині до «психушки»
55 днів у Волинській обласній психіатричній лікарні №1 утримують 54-річного Василя Мартинюка з міста Нововолинськ.

Його відправили туди за рішенням Нововолинського міськсуду, пише видання Politic.kiev.ua.

«Зараз з мене роблять психічно хворого, бо знають - якщо я вийду - вони всі сядуть. Вони допустили дуже багато порушень і злочинів», - каже чоловік.

Мартинюк - киянин, має освіту інженера-лісотехніка. Служить в Українському реєстровому козацтві. У 2009 році поїхав у місто Нововолинськ перевіряти скарги, у яких люди скаржились на місцеву міліцію і прокуратуру.

«Приїхав сюди 29 липня і робив власні розслідування. Знайшов купу доказів того, що міліція і прокуратура роблять злочини. Економічні, кримінальні, маю цілі папки документів. Почав писати скарги, возив їх у всі інстанції, був на прийомі у генерального прокурора Віктора Пшонки. Всі скарги спускали на місцевий рівень і ніхто нікого не карав. Я написав 1500 скарг, але вони залишились без реагування», - нарікає чоловік.

Міліціонери подали на Мартинюка до суду. Засідання відбулось 8 жовтня, Мартинюка на нього не запросили. Суд оголосив рішення - примусове обстеження у психіатричній лікарні. Постанову можна було оскаржити до 11 жовтня, однак Мартинюку її вручили 17-го. Одразу повезли до лікарні.

«Цей чоловік не громадянин України, не має постійного місця проживання, - каже прес-секретар Волинської обласної міліції Оксана Блищик.

«Він трохи дивний. У липні зателефонував до міліції, сказав, що у скриньці схову супермаркету «Вопак» Нововолинська закладена вибухівка. Ключа від скриньки відправив прокурору. Міліціонери перевірили скриньку - ніякої вибухівки там не було. За неправдиве повідомлення проти чоловіка порушили кримінальну справу. Однак він не ходив до слідчого, на повістки не реагував. Тому виникло питання про його адекватність. Суд прийняв рішення про проведення довготривалої психіатричної експертизи і відправив чоловіка до лікарні».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чоловіка, який «замінував» супермаркет, посадили на Волині до «психушки»
11 грудень, 2012, 09:53